Guardiola aggódik afrikai játékosaiért

Szerző: shLétrehozva: 2010. január 9. 19:32
Josep Guardiola, a Barcelona trénere aggodalmát fejezte ki az Angolában történt, halálos áldozatokkal járó togói busztámadás miatt. A katalán csapatból Yaya Touré (Elefántcsontpart) és Seydou Keita (Mali) utaztak el az Afrikai Nemzetek Kupájára.


Guardiola szerint most az emberek biztonsága az elsődleges szempont, a vezetőedző csak annyit tud tenni e pillanatban, hogy imádkozik és megpróbálja folyamatosan tartani játékosaival a kapcsolatot.

„Az emberi élet biztonsága a legfontosabb dolog a világon, ezért az illetékeseknek kötelességük felismerni a veszélyt - nyilatkozta a sikertréner az El Mundónak. - Nyilvánvaló, hogy féltem őket.”

A togói buszt pénteken lőtték szitává felkelők, amelyben hárman biztosan és meg nem erősített hírek szerint a tartalékkapus is életét vesztette. 

Guardiola ezek után bírálta az újságírókat, akik alaposan leírták a  Barcelonát a keddi, Sevillától elszenvedett vereség miatt.

A 2009-es esztendő legjobb klubedzőjének megválasztott fiatal tréner szerint mind csapatát az egekig magasztaló, mind a becsmérlő írások túlzóak. Dmitro Csihrinszkij különösen erős kritikát kapott teljesítménye miatt, de Guardiola megvédte a nyáron a Sahtar Donyecktől igazolt védőt.

„Ő egy erős, kulturálisan és mentálisan felkészült játékos. Elégedett vagyok a beilleszkedésével, és biztos vagyok benne, hogy meccsről meccsre fejlődni fog, hiszen egy igazi tehetség.”

A Barca vasárnap Tenerifére utazik, ahol megszerezhetik első győzelmüket 2010-ben.  

Az Udinese is visszahívja játékosát
A togói válogatottat ért pénteki támadás sokkolta a világot. A torna résztvevői közül rengetegen futballoznak Európában, és több klubvezető játékosaik visszahívását fontolgatja. Olasz sajtóhírek szerint az Udinese már intézkedett is: a klub honlapján megjelent információk szerint a vezetőség a Ghánai Labdarúgó-szövetséghez és a Nemzetközi Labdarúgó-szövetséghez (FIFA) fordult, hogy Kwadwo Asamoah, a csapat ghánai labdarúgója visszatérhessen Olaszországba. 
Eközben Angola miniszterelnöke nyilatkozatot adott ki arról, hogy kormánya garantálja a résztvevő országok biztonságát. Paulo Kassoma szerint a togói csapat tragédiája egy "kivételes eset", és az Afrika Kupa biztonságát nem fenyegeti hasonló veszély. 
A minszterelnök szombaton találkozott Issa Hayatou-val, az Afrikai Labdarúgó-szövetség (CAF) elnökével, és kifejezték  együttérzésüket a tragédiában érintettek hozzátartozóinak. 

 

 
AJÁNLOTT OLDALAK
 » love.hu
 » ingatlanok.hu
 » book.hu
 » Utasbiztosítás a Biztosítók.hu-n
 » biztositok.hu
 » data.hu