Ferguson a nyári kiárusításra célozgat

Szerző: shLétrehozva: 2011. április 19. 11:40
Nem kertel, ha kell, gyorsan, kegyetlenül meghozza a döntéseket – jelentette ki Sir Alex Ferguson, a Manchester United menedzsere, akit játékospolitikájáról, korábbi nehéz döntéseiről kérdezett a The Sun. Az interjúban a skót szaktekintély egy nagy nyári kiárusításra utalgatott, amelynek keretében szép számmal válhatnak meg várakozások alatt teljesítőktől, szerződésük lejártához közelítő emberektől, továbbá kiöregedő veteránoktól.


„Borzasztó ilyet mondani, de ebben a munkakörben nem lehet érzelgősnek lenni. A feladatom, hogy irányítsam a Unitedet, eredményeket érjek el. Másképp néznek rám, ha elmaradnak a sikerek" – kezdte az együttest 1986 óta vezető tréner.

„Nem kertelek, megmondom feketén-fehéren, amit gondolok. Ha egyesektől hanyatlást látok a pályán, lépéseket kell tennem. Szerencsére ebben mindig jó voltam, gyorsan elhatározom magam. Ez a képesség egy menedzser számára nélkülözhetetlen" – folytatta.

„Igen, az ember néha elkövet hibákat, de nem zavarnak, mert a lényeg, hogy megléptem, amit úgy éreztem, szükséges volt. Ott van Nicky Butt és
Phil Neville, a klub neveltjei, nem magyarázkodhattam nekik mindig, most miért maradtak ki a kezdőből, menniük kellett."

„Fel lehet róni nekem, hogy nem voltam velük igazságos, de higgyék el, borzasztóan nehéz lojális emberektől megválni" – utalt előbbinek 2004-es Newcastle-höz, utóbbinak pedig 2005-ös Evertonhoz történt távozására. Ki tudja, kik lesznek az idei áldozatok?!

A lap ugyanis hozzáteszi, a nyáron nagytakarítás indulhat: Owen Hargreaves és Michael Owen szerződése lejár, sorsuk bizonytalan, de állandó témát jelent Wes Brown, Darron Gibson, Tomasz Kuszczak, Gabriel Obertan és Dimitar Berbatov jövője is.

KAPCSOLÓDÓ CIKKÜNK
Ferguson: A bajnokság sokkal fontosabb
Szombaton elúszott az újabb triplázás esélye, de Sir Alex Ferguson nem tört össze amiatt, hogy a Manchester City a Wembleyben 1-0-ra legyőzte a Unitedet az FA Kupa elődöntőjében. A Vörös Ördögök szerint nem ez a sorozat élvezett...
Tovább a teljes cikkhez »

 
AJÁNLOTT OLDALAK
 » love.hu
 » ingatlanok.hu
 » book.hu
 » Utasbiztosítás a Biztosítók.hu-n
 » biztositok.hu
 » data.hu