Ferguson: A bajnokság sokkal fontosabb

Szerző: shLétrehozva: 2011. április 17. 12:46
Szombaton elúszott az újabb triplázás esélye, de Sir Alex Ferguson nem tört össze amiatt, hogy a Manchester City a Wembleyben 1-0-ra legyőzte a Unitedet az FA Kupa elődöntőjében. A Vörös Ördögök szerint nem ez a sorozat élvezett elsőbbséget a csapat életében, de azon azért elmerengett, mi lett volna ha csapata kihasználja az adódó lehetőségeket a városi riválissal szemben…


„Eddig is a bajnokság élvezett prioritást, mindig is így volt. Ez nem is lehet másként – jelentette ki Sir Alex Ferguson.

Ha Berbatov csak az egyik ziccerét bevarrja, a City-hívek aligha ünnepelnek Manchester és London utcáin. A bolgár azonban hiába került hatalmas helyzetbe egy támadás során kétszer is, képtelen volt betalálni: előbb Hartba, majd az égbe lőtt...

A jó kezdést követően alábbhagyott a MU lendülete, Ferguson-embereiből a jelek szerint sokat kivett a Chelsea-elleni, hétközi Bajnokok Ligája-meccs, a Vörös Ördögök a folytatásban ugyanis már nem sok veszélyt jelentettek a City kapujára, de hátul is szétszórtak voltak.  A lendületbe jött Kékek többször is eljutottak lövőhelyzetig, bár Van der Saron nem tudtak kifogni, az első félidő második fele egyértelműen az övék volt.

A folytatásban aztán a gól is összejött a Citynek, bár ehhez Carrick óriási hibájára is szükség volt: a válogatott középpályás tulajdonképpen gólpasszt adott Tourénak, aki Van der Sar lábai között a labdát a kapu közepébe lőtte. A Manchester Cityt pedig a döntőbe.

Sok ideje nincs a kesergésre a Vörös Örödögöknek, lévén kedden jön a folytatás a bajnokságban. Azt pedig Ferguson elmondta, a Premier League elsőbbséget élvez!

„A Newcastle elleni mérkőzés fontosabb, mint az elmúlt napokban lejátszott találkozóink. Tisztában vagyunk azzal, hogy ismét nyernünk kell, ez pedig bizonyosan hatással lesz majd a döntésemre, az együttes összeállítására” – jelentette ki Fergie.

Szombaton a United picit tompábbnak tűnt a szokásosnál, úgy tűnik, a játékosokból sokat kivett a sűrű program. Ne feledjük, a bajnokság mellett a BL-ben is harcban áll az együttes, a Chelsea elleni párharc pedig egyáltalán nem volt könnyed játszadozás.

„Picit lassabb tempóban kezdtünk a City ellen, de rövid időn belül két nagy lehetőségünk is volt. Lehet, egészen más lett volna a mérkőzés, ha legalább az egyiket értékesítjük. A szünet után gólt kaptunk, emberhátrányba kerültünk, pokolian nehéz lett a helyzetünk. Voltak kisebb lehetőségeink, de most még a hosszabbítás sem segített rajtunk, a szerencse picit elpártolt tőlünk” – jelentette ki Edwin van der Sar, az MU holland kapusa.

KAPCSOLÓDÓ CIKKÜNK
A City kupán vágta a nagy testvért!
VIDEÓ! A Manchester City 1-0-ra legyőzte a városi ellenlábas Manchester Unitedet az FA-kupa elődöntőjében, a Wembley Stadionban. A győztes találat előtt Michael Carrick hatalmasat hibázott, tulajdonképpen gólpasszt adott Yaya...
Tovább a teljes cikkhez »

 
AJÁNLOTT OLDALAK
 » love.hu
 » ingatlanok.hu
 » book.hu
 » Utasbiztosítás a Biztosítók.hu-n
 » biztositok.hu
 » data.hu