Feltörekvő támadók a góllövőlisták élén

Szerző: shLétrehozva: 2008. október 14. 15:21
A tavaszi idény körülbelül egyharmadánál egyelőre három európai topligában is kevésbé „neves" futballista vezeti a góllövőlistát. Az elmúlt szezon legeredményesebb játékosai – Cristiano Ronaldo, Zlatan Ibrahimovic, Luca Toni – ugyanakkor a most folyó pontvadászatokban egyelőre kevesebbet hallattak magukról.



Premier League (Anglia)

Az angol élvonal góllövő-listáját jelenleg Jermaine Defoe, a Portsmouth válogatott csatára vezeti. A déli kikötővárosba 2008 januárjában érkező 26 éves támadó hét forduló alatt hat gólt szerzett, s találatainak száma is jelzi, hogy remekül beilleszkedett új csapatába.

A Tottenham korábbi támadója annyiban kakukktojás a felsorolásunkban, hogy az ismertebb nevek közé tartozik, gólerős idénykezdése azonban a meglepetés kategóriába tartozik.

Az elmúlt szezonban 31 találatig jutó gólkirály, Cristiano Ronaldo sérülése után még csak három bajnokin lépett pályára a Manchester Unitedben, ezek során pedig egyszer talált be az ellenfelek kapujába.

 

Bundesliga (Németország)

A német bajnokságból is hét forduló ment le, így az újonc Hoffenheim 24 éves bosnyák támadójának, Vedad Ibisevicnek a hét gólja mérkőzésenkénti egyes átlagot jelent.

A futballista 16 éves volt, amikor a családja Svájcba költözött, 10 hónappal később azonban már Amerikában, a Saint Louis University igazolt labdarúgója lett. Később visszatért Európába, és Franciaországban a PSG-ben és a Dijonban kergette a labdát.

Ezután igazolt az Aachenbe, majd 2007-től lett a jelenlegi bajnokság meglepetéscsapatának, a Hoffenheimnek a játékosa.

A 189 centiméter magas bosnyák válogatott csatár társbérletben vezeti a Bundesliga legeredményesebb futballistáinak mezőnyét a német nemzeti csapatban is bemutatkozott Patrick Helmessel, a Bayer Leverkusen támadójával, míg az elmúlt szezon gólkirálya, az olasz Luca Toni eddig csak három gólt termelt a Bayern München mezében.

 

Serie A (Olaszország)

Az olasz élvonal 2007–2008-as szezonjának leggólerősebb támadója, a svéd válogatott Zlatan Ibrahimovic is hat fordulót követően „beragadt” három gólnál az Internazionaleban.

A legeredményesebb futballista a Serie A-ban első idényét töltő argentin csatár, Mauro Zárate, a jelenlegi éllovas, Lazio futballistája hat találattal.

A mindössze 21 éves labdarúgó játékjoga a katari Al-Saddé, de a támadó már tavaly is kölcsönben szerepelt, az angol Birminghamben.

Ha az argentin U20-as válogatottal világbajnokságot nyert játékos továbbra is ilyen ütemben termeli a gólokat, biztosan a római csapat drukkereinek kedvencévé növi ki magát.

 

 

 
AJÁNLOTT OLDALAK
 » love.hu
 » ingatlanok.hu
 » book.hu
 » Utasbiztosítás a Biztosítók.hu-n
 » biztositok.hu
 » data.hu