Fehér Bredája leverte Dzsudzsák PSV-jét

Szerző: shLétrehozva: 2008. október 18. 21:55
A holland első osztályú labdarúgó-bajnokság (Eredivisie) 6. fordulójában a Dzsudzsák Balázzsal felálló tavalyi győztes PSV Eindhoven 2-1-re kikapott a Fehér Csabát soraiban tudó NAC Breda otthonában. Fehér a kezdő sípszótól a lefújásig a pályán volt, Dzsudzsákot a 65. percben lecserélték. A Bodor Boldizsárt foglalkoztató Roda Kerkrade saját közönsége előtt 2-2-es döntetlent játszott az SC Heerenveennel, Bodor szerezte a hazaiak második gólját. Az Ajax 1-0-ra verte a Groningent.


 

Magyar rangadót rendeztek szombat este az Eredivisiében, farkasszemet nézett egymással a magyar válogatott egykori és jelenlegi kulcsjátékosa, Fehér Csaba és Dzsudzsák Balázs a NAC Breda és a PSV Eindhoven találkozóján. Mindketten a kezdőcsapat tagjaként futottak ki a pályára.

Ezt megelőzően legutóbb 2007. december 30-án csaptak össze, a Philips Stadionban 2-0-ra nyert a PSV. A NAC pályaválasztásával 2007. szeptember 29-én 1-1-es döntetlen született. A remivel egyik fél sem lett volna elégedett ezen a napon, mindkét gárda számára egyértelműen a három pont bezsebelése volt a cél.

A 13. percben Timmy Simons szerencsétlen mozdulatával jutott előnyhöz a vendéglátó, Rob Penders beadása után a menteni igyekvő belga középpályásról saját kapujába pattant a labda. Andreas Isaksson teljesen kiszolgáltatottá vált, nem tudta korrigálni társa hibáját.

A bekapott gól szemmel láthatóan megfogta a bajnokcsapat játékosait, az Ibrahim Affelay, Danko Lazovics, Dzsudzsák Balázs támadóalakzat tétován zötykölődött. Az első félidőben nem született újabb gól, a másodikban sem zördültek meg a hálók egészen a hajráig.

Aztán a 87. percben Edwin de Graaf szöktette Matthew Amoaht, aki a balösszekötő helyéről jobbal zúdította a bal felső sarokba a labdát a tizenhatoson belülről. Ezzel lényegében el is dőlt a találkozó.

A 93. percben ugyan Afellay még szépített, két védőt csapott be, mielőtt a kapu közepébe lőtt volna félmagasan. Ez a találat azonban nem osztott, nem szorzott, alaposan lebőgött a bajnok Bredában. Fehér a kezdő sípszótól a lefújásig a pályán volt, Dzsudzsákot a 65. percben lecserélték.

A Bodor Boldizsárt foglalkoztató Roda Kerkrade saját közönsége előtt 2-2-es döntetlent játszott az SC Heerenveennel, Bodor szerezte a hazaiak második gólját. Az Ajax 1-0-ra verte a Groningent, Olegeuer jegyezte a három pontot érő találatot.

EREDIVISIE, 6. FORDULÓ:
NAC BREDA – PSV EINDHOVEN 2-1 (1-0)
Rat Verlegh Stadion, vezette: Roelof Luinge
BREDA: Rouwelaar – Fehér, Penders, Zwaanswijk, Mtiliga, Kwakman, Van der Leegte (Loran, 82.), Reuser (Elshot, 70.) , Cairo (de Graaf, 71.), Amoah, Lurling Vezetőedző: Peter Remie
EINDHOVEN: Isaksson – Kromkamp (Rodríguez, 23.), Marcellis, Salcido, Pieters (Bakkal, 56.), Amrabat, Simons, Afellay, Wuytens, Dzsudzsák (Koevermans, 65.), Lazovics Vezetőedző: Huub Stevens
Gólszerző: Simons (13.), Amoah (87.) ill. Afellay (93.) Sárga lap: van der Leegte (4.), Amoah (71.) ill. Kromkamp (6.), Pieters (50.)
Twente Enschede-Heracles Almelo 2-0 (0-0)
Gólszerző: Arnautovic (81.), Elia (90.)
Roda Kerkrade-SC Heerenveen 2-2 (0-1)
Gólszerző: Cissé (60.), Bodor (79.), ill. Grindheim (79.), Smarason (87.)
Ajax - FC Groningen 1-0 (0-0)
Gólszerző: Oleguer (37.)

 

 

 
AJÁNLOTT OLDALAK
 » love.hu
 » ingatlanok.hu
 » book.hu
 » Utasbiztosítás a Biztosítók.hu-n
 » biztositok.hu
 » data.hu