Egervári: Huszti elvágta magát nálam...

Szerző: shLétrehozva: 2010. szeptember 9. 17:33
Amikor végre nyerünk egy szerencsétlen selejtezőt, amikor végre mosolyra görbülhetne a szánk, itt egy kesernyés történet, Huszti Szabolcs története. A Zenit középpályása nyílt és érzelemgazdag levélben magyarázta meg, miért is mondta le szerdán a válogatottságot. A SportHirado.hu elérte Egervári Sándor szövetségi kapitányt, akit több helyütt is "megtalált" a játékos. A szakember sajnálattal hallgatta az ellene felhozott vádakat, szerinte Huszti ezzel eltávolodott a nemzeti csapattól.


 

Egervári Sándor, a magyar válogatott szövetségi kapitánya:
"Sajnálom, hogy Szabolcs ilyen súlyos szavakat használt nyílt levelében. Egyfelől csúsztatásnak tartom az egészet, másfelől pedig inkorrektnek, igaz, a nyílt levél nem engem minősít."
"Én tiszteletben tartottam azt, hogy mi négyszemközt beszéltünk, nem is mondtam senkinek semmit. Így viszont más a helyzet, egy csalódott, sértett játékos szólalt meg az ügyben. Az első közös edzésen hívtam oda magamhoz Király Gabit és Szabolcsot, előbbit türelemre intettem és kértem, nyugodjon meg egy kicsit, utóbbinál viszont valóban mondtam, pörögjön fel egy cseppet."
"De ki se ejtettem a számon, hogy motiválatlan, netán lélektelen lenne. Sőt, számomra megfelelő és elfogadható volt a hozzáállása. Igazából nem is szeretném minősíteni az egészet, szomorú, hogy idáig jutottunk. Annyiból megértem, hogy egy kispadon ülő futballista más oldalról közelíti meg a dolgokat."
"A csapat összeállítása viszont a mindenkori szövetségi kapitány dolga és felelőssége. Arra, miszerint miért kell a gyenge magyar bajnokságban szereplőket beválogatni, csak annyit mondanék: számomra örömteli, hogy az NB I-ben játszók jól helytálltak a válogatottban."
"S hogy Mezey Györggyel esetleg leosztottuk volna a lapokat? Már a feltételezés is sértő, kérdem én, mi köze lenne a Videoton edzőjének mondjuk a debreceni Czvitkovics Péterhez? Na, ez a nevetséges. Szabolcs szavai nem építő jellegűek, nem segítenek a válogatotton."
"Én ugyanakkor tartom magam ahhoz, hogy később folytatjuk a beszélgetést, de sajnos úgy tűnik, szélsőséges nézőpontjával Szabolcs inkább távolodik a nemzeti csapattól. Újjáalakulóban van ez a gárda, ezért a szurkolók és a média felől is türelemre van szükség."
"Ezt már elmondtuk, kértük. A lehetőségekhez képest az elmúlt három mérkőzésen a hozzáállással, a mentalitással és a szakmai felkészültséggel is elégedett voltam. A fiúk pedig igenis egységesek." 

KAPCSOLÓDÓ CIKKÜNK
Juhász meg tudja érteni Husztit
A válogatott egyik legrutinosabb tagja, Juhász Roland a SportHirado.hu megkeresésére kitálalt: szerinte sokan világverő csapatot látnak a válogatottban, amelynek esélye sem volt Svédországban, és Moldova ellen is görcsös volt a...
Tovább a teljes cikkhez »

KAPCSOLÓDÓ CIKKÜNK
Huszti kifakadt: Ez hülyítés, nevetséges
Huszti Szabolcs közleményben írt azon okokról, amelyek ahhoz vezettek, hogy lemondta a válogatottságot. Nekirontott Egervári Sándornak, a magyar válogatottnak, a magyar kluboknak (különösen a Videotonnak), Gera Zoltánnak –...
Tovább a teljes cikkhez »

KAPCSOLÓDÓ CIKKÜNK
"Huszti lemondta a válogatottságot"
Egervári Sándor a SportHirado.hu megkeresésekor megerősítette, miszerint Huszti Szabolcs lemondta a válogatottságot. A szövetségi kapitány a Moldova elleni 2-1-re megnyert Európa-bajnoki selejtezőt követően négyszemközt beszélt...
Tovább a teljes cikkhez »

 
AJÁNLOTT OLDALAK
 » love.hu
 » ingatlanok.hu
 » book.hu
 » Utasbiztosítás a Biztosítók.hu-n
 » biztositok.hu
 » data.hu