Juhász meg tudja érteni Husztit

Szerző: shLétrehozva: 2010. szeptember 9. 15:34
A válogatott egyik legrutinosabb tagja, Juhász Roland a SportHirado.hu megkeresésére kitálalt: szerinte sokan világverő csapatot látnak a válogatottban, amelynek esélye sem volt Svédországban, és Moldova ellen is görcsös volt a társaság. De a legnagyobb baj, hogy amíg a többség a klubjában csak a kispadon ücsörög, addig nem is várhatunk előrelépést. Juhász nem hagyta szó nélkül a Huszti-ügyet sem, és kiállt barátja mellett.


- Belülről hogy látta: volt egyáltalán esélyünk a pontszerzésre Svédországban?

- Ez már a harmadik selejtezősorozat, amiben összekerültünk az északiakkal, de most találkoztunk a legerősebb svéd válogatottal. Sokkal előrébb járnak nálunk, s még az első félidőben is domináltak. Főleg az előre játékban erősek. Iszonyatosan masszív együttes, akiknek jót tett az edzőváltás.

- Akkor miben bízhatunk például Hollandia ellen?

- A legrosszabb, hogy a többség nem kezeli helyén a dolgokat, türelmetlen, s könnyen temeti a csapatot. Attól, hogy bízunk és reménykedünk, még nem lesz világverő csapatunk, ahhoz lépésről lépésre fel kell építeni a válogatottat. És az sem baj, ha sokat játszunk együtt, bár a folyamatos játékot nem csak a válogatottra értem. Ennek a csapatnak az a legfőbb baja, hogy sok kiváló játékos a kispadot koptatja a klubjában.

- Na de ki lehet-e hagyni a nemzeti csapatból mondjuk egy Gerát, egy Hajnalt, egy Husztit csak azért, mert nem játszanak odakint?

- Azért most Hajnal Tomi és Huszti Szabi sem játszottak, vagy csak nagyon keveset. Nem szabad őket elfelejteni, mert a jelenlétük, vagy az a tíz-tizenöt perc játéklehetőség, amit csereként kapnak, lendít a csapaton. A rutinjukra, a vezérszerepükre szükségünk van.

- Huszti Szabolcs viszont megkérte Egervári Sándort, ne hívja többet. Mit szól ehhez?

- Tudtam erről, nem ért váratlanul. Szabival kiváló a kapcsolatom, barátok vagyunk, így tisztában voltam vele, hogy mi játszódik le benne. Ismerem őt, akár több tízmillió eurót is kereshetne, de neki fontosabb, hogy folyamatosan játsszon a Zenitben. Ezért akar megtenni mindent, amit valahol meg is értek. Szerintem százszor egyenesebb így, hogy megbeszélte a kapitánnyal a döntését, mintha csak testben jönne a válogatotthoz, de egyébként fejben nem lenne ott.

- Egervári Sándor negyvenöt napja állt munkába. Rövid idő, de már a hátunk mögött van három mérkőzés. Hogy látja, mi változott, legalább támadóbb lett a csapat?

- Pár név cserélődött, de nem a keretben, hanem a kezdőben. Nyilván más a taktika is, de nem mondanám, hogy támadóbb lett a csapat. Korábban sem értettem egyet azzal, amikor Erwin Koemant azért támadták, mert a csapat sokat védekezett, s defenzívnek tűnt a játék, a felállás. Mi az Anderlechtnél ugyanazt játsszuk, mint Koemannál a válogatottal. És ezt nevezhetjük egycsatáros játéknak, de az valójában három támadót jelentett, csak az erőnk túlnyomó része elment a védekezésre, s nem tudtunk támadni.

- És mit érez abból, hogy ez a csapat az új MLSZ-nek és a kapitányváltásnak köszönhetően sokkal elfogadottabb?

- Érezzük, hogy jobban szeretik ezt a csapatot. Pedig Moldova ellen kötelező volt a győzelem megszerzése, s talán ezért is voltunk annyira görcsösek, sőt, a végén heten védekeztünk egy vonalban. De a lényeg a siker, s a drukkerektől igazán sok szeretet kapunk. Ezt jelzi, hogy már egy Moldva elleni egygólos győzelem után mennyi SMS érkezett a telefonomra. Az utóbbi években kőkeményen kritizáltak bennünket, most viszont kiállnak a válogatott mellett.

- Végezetül: sokak szerint egy komolyabb bajnokságban is megállná a helyét, mégis az Anderlechtnél játszik a mai napig. Nem gondolkodott el a váltáson?

- Az utóbbi három évben el sem mehettem volna, most még van egy évem, jövő nyáron jár lesz a szerződésem. Vannak megkeresések, de hogy őszinte legyek, nem akarok úgy járni, mint az egyik csapattársam, aki ugrált, mindenáron menni akart, s végül a tribünön találta magát...

KAPCSOLÓDÓ CIKKÜNK
Huszti kifakadt: Ez hülyítés, nevetséges
Huszti Szabolcs közleményben írt azon okokról, amelyek ahhoz vezettek, hogy lemondta a válogatottságot. Nekirontott Egervári Sándornak, a magyar válogatottnak, a magyar kluboknak (különösen a Videotonnak), Gera Zoltánnak –...
Tovább a teljes cikkhez »

 
AJÁNLOTT OLDALAK
 » love.hu
 » ingatlanok.hu
 » book.hu
 » Utasbiztosítás a Biztosítók.hu-n
 » biztositok.hu
 » data.hu