Dzsudzsák-Bodor 1-1, PSV-Roda 2-3

Szerző: shLétrehozva: 2008. október 25. 22:47
A holland első osztályú labdarúgó-bajnokság (Eredivisie) 7. fordulójában szombat este Dzsudzsák Balázs és Bodor Boldizsár is góllal koronázta meg kiváló teljesítményét a PSV Eindhoven – Roda Kerkrade összecsapáson. Mindkét magyar válogatott játékos a középpálya bal oldalán szerepelt, Dzsudzsák is és Bodor is átlagfelettit nyújtott, utóbbi még gólpasszt is adott. A végén azonban csak Bodor Boldizsár örülhetett, 3-2-es vendéggyőzelem született.


 

Váratlan vereséget szenvedett a bajnoki címvédő, totógyilkos vendéggyőzelmet hozott a PSV-Roda találkozó a holland bajnokságban. Az eindhoveni csapatban Dzsudzsák Balázs csereként, a kerkradei együttesben Bodor Boldizsár kezdőként lépett pályára, végül mindketten főszereplővé léptek elő.

 

A Roda nem érte be az áldozati bárány szerepével a tavalyi győztes otthonában, annál jóval többre vágyott, ennek egyértelmű jelét a 20. percben Anouar Hadouir adta meg. A vendégek középpályása megtörte a gólcsendet, az előkészítő pedig nem más, mint Bodor volt.

 

A bekapott gól megfogta a pályaválasztót, amely csaknem eszmélt a sokkból. Huub Stevens megelégelte tanítványai vergődését, és még a szünet előtt cserélt, méghozzá rögtön kettőt. Nordin Amrabatot Danko Lazovics, Jérémie Bréchetet pedig Dzsudzsák Balázs váltotta. A vérfrissítés érdemi változást nem hozott a játékba az első félidő hátralévő részében.

 

A térfélcsere után az 54. percben még nehezebb helyzetbe került a PSV, Andres Oper találatával már kétgólos volt a kerkradei előny. A reményt Dzsudzsák azonban hat perccel később visszahozta. Stijn Wuytens gurított le egy szabadrúgást a magyar balszélsőnek a jobbösszekötő helyén, az alapvonaltól mintegy 24-25 méterre, aki elemi erővel a bal alsó sarokba bombázott.

 

Dzsudzsák után Bodor is szót kért, egy mélységi indítással a leshatáron lépett meg, előbb mellre vette a labdát, majd egy igazítás után 15 méterről a kapu jobb oldalába lőtt. A többnyire védőként vagy középpályásként számítása vett játékos csatárerényeket csillogtatott látványos befejezésével.

 

Egy-háromnál jobb híján kétségbeesetten futott az eredmény után a vendéglátó, Lazovics szépítőgólja pedig úgy tűnt, talán még időben érkezik. Stefan Nijland indítása után a szerb támadó őrzői gyűrűjéből kilépve került helyzetbe, 12 méterről higgadtan helyezett a jobb alsóba.

Ment előre gőzerővel a PSV a végjáték perceiben, azonban nemhogy fordítania, még egyenlítenie sem sikerült. PSV Eindhoven – Roda Kerkrade 2-3, bombameglepetés! Ami talán még ennél is fontosabb: Dzsduzsák Balázs – Bodor Boldizsár 1-1!

 

EREDIVISIE, 7. FORDULÓ:
PSV EINDHOVEN – RODA KERKRADE 2-3 (0-1)
Eindhoven, Philips Stadion,33 000 néző, vezette: Tom van Sichem (Edwin de Vree, Angelo Boonman)
PSV: Isaksson – Marcellis, Rodríguez, Bréchet (Dzsudzsák, 39.), Salcido - Edison Méndez (Nijland, 74.), Simons, Bakkal, Wuytens – Amrabat (Lazovics, 37.), Koevermans Vezetőedző: Huub Stevens
RODA: Bram Castro – Saeijs, De Fauw, Kah, De Jong – Vormer, Meeuwis, Hadouir (Linssen, 85.), Bodor – Oper (Matondo, 78.), S. Cissé (De Man, 91.) Megbízott vezetőedző: Martin Koopman
Gólszerző: Dzsudzsák (60.), Lazovics (79.), ill. Hadouir (20.), Oper (54.), Bodor (65.)
Sárga lap: Dzsudzsák (54.), Simons (86.)
További eredmények:
AZ Alkmaar - FC Volendam 3-0 (1-0)
Gólszerző: Martens (14., 81.), Hamdaoui (75.)
FC Groningen - Sparta Rotterdam 3-0 (3-0)
Gólszerző: P. Andersson (3., 19.), Berg (33.)
Willem II Tilburg - De Graafschap 1-1 (0-1)
Gólszerző: Demouge (68.), ill. Oost (17.)

 

 
AJÁNLOTT OLDALAK
 » love.hu
 » ingatlanok.hu
 » book.hu
 » Utasbiztosítás a Biztosítók.hu-n
 » biztositok.hu
 » data.hu