Dzsudzsák a hős, Bodor a bűnbak

Szerző: shLétrehozva: 2009. április 25. 22:35
A holland elsőosztályú labdarúgó-bajnokság (Eredivisie) 32. fordulójában a Bajnokok Ligája-selejtezőt érő második helyezésért küzdő PSV Eindhoven 2-0-ra nyert a Heracles Almelo otthonában, az első gólt Dzsudzsák Balázs szerezte. Már tíz találatnál jár. A NEC Babos Gáborral a kapujában 3-2-re kapott ki otthon a NAC Bredától. Bodor Boldizsárt kiállították a Volendam ellen, el is maradt a Roda győzelme. A 40. percben mutatták fel neki a piros lapot, előtte a 26. percben betalált.


 

A PSV Eindhoven a 2005-2006-os idényben vesztett utoljára pontot a Heracles Almelo ellen, 2005. augusztus 13-án 1-1-re végeztek a csapatok a Polman Stadionban. Azóta hat mérkőzés, hat győzelem. A hetedikre készült szombat este a címvédő.

A 22. percben az eindhoveni 22-es volt a főszereplő, Dzsudzsák Balázs. Létszámfölényben támadott a PSV, a baloldalon felfutó magyar válogatott szélső a középen érkező társ, Ola Toivonen elé tálalt, aki nem tudta gólra váltani a kínálkozó lehetőséget.

Volt azonban még visszaút, a kapusról kipattanó labdára Toivonen csapott le, centerezését követően honfitársunk a kapu jobb oldalába vágta a labdát ballal. Így járt Dzsudzsák Balázs, gólpasszt akart adni, de végül gólt lőtt. Nem rossz üzlet. Tíz gólnál, nyolc gólpassznál jár az idei szezonban.

Sokáig úgy tűnt, ez a találat dönti el a három pont sorsát. A második félidő hajrájában aztán mégiscsak megduplázta előnyét a fölényben futballozó tavalyi győztes. A 76. percben a csereként három perccel korábban beálló Danny Koevermans állította be a végeredményt, egy lövés után a kapus páncélmellényéről visszavágódó labdát lőtte be.  

Dzsudzsák végigjátszotta a meccset, a 79. percben sárga lapot kapott. Lendületben van a PSV, él még a remény a Bajnokok Ligája-selejtezőt érő második hely megszerzésére. Ha nem úgy alakul a bajnoki hajrá, ahogyan azt Dwight Lodeweges tanítványai eltervezték, akkor marad az Európa Liga…

EREDIVISE, 32. FORDULÓ:
Heracles Almelo – PSV Eindhoven 0-2
Roda Kerkrade-FC Volendam 1-1
NEC Nijmegen – NAC Breda 2-3
Heerenveen – Twente 1-1

 

 
AJÁNLOTT OLDALAK
 » love.hu
 » ingatlanok.hu
 » book.hu
 » Utasbiztosítás a Biztosítók.hu-n
 » biztositok.hu
 » data.hu