Drámai csatában maradtak bent Vadóczék!

Szerző: shLétrehozva: 2009. május 31. 20:49
Elmondhatatlan izgalmak közepette izzadta ki élvonalbeli tagságának megőrzését a Vadócz Krisztiánt ezúttal nem foglalkoztató Osasuna a Sporting Gijón-Valladolid-Getafe trió társaságában. Míg előbbi kettő hátrányból fordítva győzött, addig utóbbi páros döntetlenezett a spanyol labdarúgó-bajnokság utolsó, 38. fordulójában. A Valladolid ráadásul a Betis otthonában, kiejtve ezzel a sevillai zöld-fehéreket.


Spanyolhonban országos matekórát tartottak, s a vizsgán a Betis bukott meg, így a következő szezonban a sevillaiak kényszerülnek a másodosztályba. De így kihullani!

Nos, a zárókör előtt öt együttes volt potenciális kiesőjelölt, hiszen a húszcsapatos bajnokság 18. és 14. helyezettje között mindössze kettő pont volt a különbség.

A legrosszabb helyzetben az Osasuna volt, amely legutóbb a bajnok Barcelona idegenbeli legyőzésével (!) tarthatta egyáltalán életben bentmaradási esélyeit. Vadócz Krisztiánék előtt ezúttal a Real Madrid tornyosult ellenfélként: a bajnoki ezüstérmest is meg kellett verniük a pamplonaiaknak ahhoz, hogy szerencsés esetben a La Ligában maradhassanak.

Ha ehhez hozzávesszük, hogy Higuaín révén már a 11. percben gólhátrányba került az Osasuna, több mint bravúr, amit véghez vittek a játékosok. Plasil gyorsan egyenlített, majd Juanfran egy óra elteltével borzasztó nagy bombagóllal vette be Iker Casillas kapuját. 2-1!

Michel Salgado kiállítása miatt ekkor már emberelőnyben voltak a hazaiak - kissé szigorúan szórták ki a madridi védőt -, a lefújás előtt pedig Huntelaar is mehetett zuhanyozni.

Mindenki rágta a körmét, hiszen a Sporting Gijón is fordított, a már kiesett Recre ellen a második félidőben játszottak nagyot a piros-fehér-kékek. A 2-1-es végeredmény azt jelentette, a Sporting már biztosan bentmarad.

Eközben Santanderben és Sevillában egyaránt 1-1-re álltak a felek, a Getafénak mindez elég volt, az ugyanúgy 42 ponttal rendelkező Betisnek viszont gólt kellett lőnie. A bibi csak az volt, hogy a zöldeknek a szintén a kiesés elől menekülő Valladolid jutott ellenfélnek. A lilák nem is hagyták magukat, így mind a két találkozó döntetlennel végződött.

A Betis - bár ugyanannyi pontot gyűjtött, mint a Getafe - azért esett ki, mert a két csapat egymás elleni összecsapásaiból rosszabbul jött ki: Madridban 0-0, Sevillában 2-2. Azaz, az idegenben szerzett gólok döntöttek a Getafe javára. Ilyet?!  

A Betis mérkőzése után a stadion előtt a rendőrökkel csaptak össze az elkeseredett fanatikusok, a lovasságot is be kellett vetni. A Betis 2000 után intett ismét búcsút a legmagasabb osztálynak.

A LA LIGA 2008-2009-ES VÉGEREDMÉNYE!

38. FORDULÓ:
Betis-Valladolid 1-1 (0-1)
Gólszerző: Oliveira (50.), ill. Aguirre (45.)
Osasuna-Real Madrid 2-1 (1-1)
Gólszerző: Plasil (15.), Juanfran (60.), ill. Higuaín (11.)
Kiállítva: Salgado (56.), Huntelaar (91.) - mindkettő Real Madrid
Santander-Getafe 1-1 (1-1)
Gólszerző: Moral (34.), ill. Granero (39.)
Sporting Gijón-Recreativo Huelva 2-1 (0-1)
Gólszerző: Barral (58.), Moran (67.), ill. Martin (23.)

 

 
AJÁNLOTT OLDALAK
 » love.hu
 » ingatlanok.hu
 » book.hu
 » Utasbiztosítás a Biztosítók.hu-n
 » biztositok.hu
 » data.hu