Di Natale sietett az olaszok segítségére

Szerző: shLétrehozva: 2008. szeptember 6. 22:41
Az olasz válogatott nagy csatában, Antonio Di Natale második, hosszabbításban szerzett találatával verte Ciprust a világbajnoki selejtezők európai zónájában, a 8. csoportban. Az Udinese támadója a nyolcadik percben szerzett vezetést, ám a hazaiak még az első félidőben egyenlítettek Aloneftisz révén. Amikor már úgy tűnt, megosztja a pontokat a két együttes, Di Natale kapáslövésével a 92. percben begyűjtötte a három pontot a világbajnok.


VILÁGBAJNOKI SELEJTEZŐ, 8. CSOPORT
CIPRUS – OLASZORSZÁG 1-2 (1-1)
Larnaca. Vezette: Pieter Vink (Hans Ten Hoove, Wilco Lobbert – mindhárman hollandok)
CIPRUS: Giorgallidisz – Nikolau, Haralambusz, Hrisztu, Garpozisz – Makridisz – Haralampidisz, Michael (Jiaszumi 72.), Aloneftisz, Okkasz (Pavlosz 74.) – Konsztantinu (Krisztofi 63.). Szövetségi kapitány: Angelosz Anasztasziadisz
OLASZORSZÁG: Buffon – Zambrotta, Gamberini (Barzagli 4.), Cannavaro, Grosso (Cassetti 18.) – Camoranesi, Pirlo, De Rossi, Di Natale – Gilardino, Toni (Gattuso 46.). Szövetségi kapitány: Marcello Lippi
Gólszerzők: Aloneftisz (29.) ill. Di Natale (8., 93.)
Sárga lap: Garposiz (36.), Nikolau (69.) Haralampidisz (73.), Makridisz (92.) ill. Toni (34.), Cassetti (38.), Camoranesi (82.)

 

Kevés esélyt adtak a ciprusi együttesnek a címvédő olaszok ellen a világbajnoki selejtezők első fordulójában. Marcello Lippi magabiztosan nyilatkozott a találkozó előtt, kiemelte, meg kell mutatnia csapatának, miért lett a világ elsőszámú csapata 2006-ban.

 

A Roberto Donadoni helyét átvevő tréner a sérült Alessandro Del Pierót ugyan magával vitte a szigetországba, azonban lehetőséget nem adott a csatárnak. Nem úgy Fabio Cannavaro, aki hosszú sérülés után kezdőként szerepelt a nemzeti együttesben.

 

A hazaiak számára az Eb-kvalifikiáció során elért eredmények adhattak erőt, akkor öt góllal verték az íreket, 3-1-re Wales csapatát és értékes döntetlen értek el a német válogatott ellen.

 

Vegyes érzelmeket táplált a vendégek számára az első játékrész, hiszen rögtön a második percben megsérült Gamberini, akit nem sokkal később Barzagli váltott. A kényszerű cserét követően Antonio Di Natale csalt mosolyt Lippi és az olaszok arcára, egy védelmi hibát kihasználva szerezte meg a vezetést, 17 méterről lőtt a jobb alsó sarokba.

 

Nem sokkal később újabb olasz bicegett le a pályáról, Grosso személyében, alig húsz perc alatt másodszor is cserére kényszerültek a vendégek. A ciprusiak a bekapott gól követően egyenrangú ellenfelei voltak a világbajnoknak és egy védelmi hibát könyörtelenül kihasználva egyenlítettek.

 

Nikolau adott be jobbról, a labdára Haralambusz érkezett, ám ekkor Buffon még hárított, ugyanakkor Aloneftisz ismétlését már nem foghatta, a 29. percben már 1-1-et mutatott az eredményjelző. A félidő hátralévő perceiben elsősorban a sárga lapok domináltak, a holland játékvezető háromszor is figyelmeztette a játékosokat.

 

A második félidőben mentek előre az azzurrik, a gól viszont sehogy sem akart összejönni a vendégeknek, sőt Buffonnak többször is bravúrral kellett megakadályozni a ciprusi vezetőgólt.

 

A csereként beállt Krisztofi és a gólszerző Aloneftisz is megtornáztatta a Juventus hálóőrét, az olaszok csak kisebb helyzetig jutottak el, végül azonban Di Natale megmentette a rosszul játszó Lippi-legénységet.

 

A hosszabbítás második percében Camoranesi tálalt a bal oldalon érkező Udinese csatára elé, aki kapásból, nyolc méterről vette be a hazai kaput. Meggyőzőnek aligha nevezhető teljesítménnyel vitte el a három pontot a világbajnok Ciprus szigetéről, a hazaiak a látottak alapján egy pontot érdemeltek volna.

 
AJÁNLOTT OLDALAK
 » love.hu
 » ingatlanok.hu
 » book.hu
 » Utasbiztosítás a Biztosítók.hu-n
 » biztositok.hu
 » data.hu