Mancini: Top 4, aztán bajnoki cím!

Szerző: shLétrehozva: 2009. december 21. 22:36
Sajtótájékoztató keretében mutatták be az átigazolási piac egyik nagyágyúja, az angol élvonalbeli Manchester City új olasz menedzserét, Roberto Mancinit hétfő este. A négyszeres olasz bajnok, négyszeres Olasz Kupa-győztes edző szerint a Premier League négy legjobb csapata között van a helye a Citynek. A következő idényben már bajnokságot nyerne az együttessel.


Roberto Mancini rögtön megpróbált párhuzamot vonni Milánó és Manchester futballélete között. Az olasz edző a Nerazurrókkal számos címet szerzett, reméli, hogy a történelem ismétli önmagát. 

"Kimondhatatlanul boldog vagyok, hogy én irányíthatom a Cityt, nagyszerű klub nagyszerű játékosokkal. Manchester sokban hasonlít majd nekem Milánóhoz. Ott is két nagymúltú egyesület küzd egymással és a trófeákért szüntelenül. Remélem, méltó ellenfelei leszünk a Unitednek."

A City váratlan edzőcseréje valósággal sokkolta Angliát, Mark Hughes-t - aki összesen kétszer kapott ki csapatával a PL-idényben - egyik napról a másikra, a Sunderland elleni győzelem után állították fel a kispadról. Ha valaki, akkor Mancini átérezheti Hughes helyzetét, őt ráadásul egy sokkal sikeresebb csapattól küldték el annak idején, a bajnok Intertől.

"Sajnálom Markot, de amikor elkezdesz valahol edzősködni, tudnod kell, hogy ez mindig benne van a pakliban, bármelyik pillantban megtörténhet.  Az Internél négy év alatt hét címet nyertem, aztán egyszer csak elküldtek. Ez az edzők sorsa, hozzátartozik a labdarúgáshoz."

Mancini vázolta, milyen perspektívák elé nézhetnek a szurkolók:

"Az én csapataim mindig győzelemre játszanak, célunk, hogy a legjobb négy között végezzünk, hiszem, hogy ez reális célkitűzés. A következő szezonban már a bajnoki címre hajtunk. Tudom, hogy Angliában milyen fontosak a kupasorozatok, az FA-kupára is fókuszálunk, két kupadöntőt szeretnénk játszani. A hatodik hely nem elég, remélem, egy hónap sem telik bele, és jóval előrébb leszünk a tabellán."

Az olasz csatárlegenda vasárnap érkezett meg a klubközpontba és hétfőn délelőtt találkozott először a játékosokkal. Első feladata az lesz, hogy ráncba szedje a világoskékek védelmét, amely az utóbbi három meccsen kilencszer kapitulált. 

Mancini egy év kihagyás után tér vissza a kispadra, korábban elmondása szerint négy ajánlata is volt, de kivárt, mert a Premier League-ben akart dolgozni, ahol tíz éve, a Leicester mezében lezárta játékospályafutását.

Az átigazolási politikával kapcsolatban szűkszavúnak mutatkozott ("Nem erre koncentrálok majd"), szerinte azzal a kerettel, ahol Robinho és Tévez rohamoz elöl és Kolo Touré a csapatkapitány, nagy probléma nem lehet. Izgalmas feladat elé néz Mancio, a hírek szerint a fél csapat ellenezte az edzőváltást a klubvezetésnél.

 
AJÁNLOTT OLDALAK
 » love.hu
 » ingatlanok.hu
 » book.hu
 » Utasbiztosítás a Biztosítók.hu-n
 » biztositok.hu
 » data.hu