Benítez sikert vár a Stamford Bridge-en

Szerző: shLétrehozva: 2008. október 26. 12:58
Rafa Benítez vezetőedző biztos abban, hogy a Liverpool FC vasárnap délután legyőzi a Chelsea-t az angol labdarúgó-bajnokság szuperrangadóján, ezzel véget vet a londoniak nyolcvanhat mérkőzés óta tartó hazai veretlenségi sorozatának a Stamford Bridge-en. A spanyol szakember úgy véli, a keret nyári megerősítése, a magabiztosság és a kiváló mentalitás vezeti majd sikerre a „vörösöket”.


A „kékek” legutóbb 2004. február 21-én kaptak ki hazai pályán, azóta 62 győzelmet arattak 24 döntetlen mellett.

 

„Új játékosokkal erősödtünk, nagyszerű a mentalitásunk és magabiztosak vagyunk. Úgy gondolom, elég erősek vagyunk ahhoz, hogy legyőzzünk egy olyan jó csapatot, mint a Chelsea” – jelentette ki a Liverpool FC vezetőedzője.

 

A legutóbbi szezonban nem láttak gólt a szurkolók a két együttes londoni rangadóján. A Chelsea legutóbb 2006. szeptember 17-én múlta felül a Liverpoolt (1-0). A mostani vendégcsapat 2004. január 7-én szintén 1-0-ra diadalmaskodott a Stamford Bridge-en, az elmúlt több mint négy és fél évben egyszer sem járt sikerrel a fővárosban.

 

Benítez együttese ezen a héten már játszott rangadót, 1-1-et ért el az Atlético Madrid ellen a Bajnokok Ligája csoportkörében.

 

„Nagyszerűen futballoztunk az első félidőben, látszott, minőségi a csapatunk. A Chelsea ellen sem lesz könnyebb a feladatunk, egyértelmű, mostanában támadóbb szellemben játszik a csapat” – jegyezte meg a Liverpool szakmai főnöke.

 

Tény, Luis Felipe Scolari érkezésével gólerősebb lett a Chelsea, ez eredményekkel is párosul. Az idei BL-döntős még veretlen ebben a szezonban, a Premier League-ben hat győzelmet aratott két döntetlen meleltt, míg a legrangosabb európai sorozatban három találkozón hét pontot gyűjtött.

 

„Mindig nehéz feladatot jelent a Chelsea elleni felkészülés, mert rengeteg jó játékos alkotja a keretet. De ilyenkor is a mérkőzésre kell összpontosítanunk, nem mások nyilatkozataira” – jelentette ki Benítez, utalva arra, hogy annak idején számos szópárbajt vívott a „kékek” korábbi trénerével, Jose Mourinhóval.

 

„Most is jó csapat a Chelsea, de nem mondhatom, hogy jobb, mint korábban. Senkivel sem szeretnék vitatkozni. De egyértelmű, jelenleg támadóbb a stílusa a hazaiaknak” – tette hozzá Benítez.

 

A spanyol tréner kollégája, Luis Felipe Scolari szerint több hasonlóságot is felfedezhetünk a Chelsea és a Liverpool FC kapcsán.

 

„Ugyanaz a szellem uralkodik a két klubnál. Mindkét csapat az utolsó pillanatig harcol. Az igaz, ellenfelünk több mérkőzést nyert a hajrában, mint mi. Nagyszerű csapattal találkozunk, fantasztikus mérkőzés várható. Egyértelmű, győzni szeretnénk” – szögezte le a brazil sikeredző.

 

A szuperrangadó 14:30 órakor kezdődik Londonban.

 

 
AJÁNLOTT OLDALAK
 » love.hu
 » ingatlanok.hu
 » book.hu
 » Utasbiztosítás a Biztosítók.hu-n
 » biztositok.hu
 » data.hu