Alonso a Barcáé lehet, ha Touré távozik

Szerző: shLétrehozva: 2008. október 15. 15:45
Xabi Alonso a télen Barcelonába költözhet, ám kizárólag abban az esetben, ha Yaya Touré, a gránátvörös-kékek középpályása távozik. Az elefántcsontparti labdarúgó nem kap elég játéklehetőséget Pep Guardiolától, a katalánok vezetőedzőjétől, így inkább továbbállna. Helyére (?) érkezhet a Liverpool Európa-bajnok klasszisa, aki a nyáron már majdnem otthagyta a Vörösöket a Juventus kedvéért, ám a torinóiak végül túl magasnak találták a vételárát. A Barcának azonban lenne rá elég pénze, ha Tourén megfelelő áron túl tudnak adni.


 

Nem lehetetlen küldetés Xabi Alonso megszerzése a Joan Laporta vezette elnökség számára, hiszen Touré iránt többek között a Juventus és az Arsenal is érdeklődik. Az afrikai játékos ára tízmillió euró körül van spanyol lapértesülések szerint, ami egy ilyen képességű játékos esetében nem tűnik magas összegnek.

 

Guardiola az elmúlt találkozókon a mexikói hátvédet, Rafael Marquezt, illetve a nyáron a Sevillából igazolt Seydou Keitát szerepeltette a védekező középpályás posztján, ám szüksége lenne még egy klasszisra a csapatban.

 

Txiki Begiristain, a Barcelona technikai igazgatója azóta „üldözi” Xabi Alonsót, amióta a Real Sociedadban bemutatkozott a spanyol elsőosztályban. A családi kötődés mindenesetre megvan, hiszen a Bajnokok Ligája-győztes középpályás édesapja, Periko Alonso játékosként három évet töltött el a katalánoknál.

 

 

 

 
AJÁNLOTT OLDALAK
 » love.hu
 » ingatlanok.hu
 » book.hu
 » Utasbiztosítás a Biztosítók.hu-n
 » biztositok.hu
 » data.hu