A Stoke City megfricskázta az Arsenalt

Szerző: shLétrehozva: 2008. november 1. 17:51
A Manchester United szoros végjátékban 4-3-ra verte a Hull Cityt a Premier League 11. fordulójában. A vendégeknél Halmosi Pétert csereként küldték be a második félidőben. A Sunderland Fülöp Mártonnal a kapuban ötször kapitulált a Chelsea otthonában, Nicolas Anelka háromszor sújtott le a Fekete Macskákra.



Halmosi Péter Hullja az Álmok Színházában, az Old Traffordon vendégszerepelt, ám a sárga-feketék szélsője ezúttal is csak a kispadon kezdhetett. A játékos így annak is csak passzív szemlélője lehetett, hogy Cristiano Ronaldo már a harmadik percben beköszönt Boaz Myhill kapujába. A portugál klasszis az utóbbi időben egyre inkább formába lendülő Dimitar Berbatov passzát váltotta gólra.

A hazaiak öröme mintegy húsz percig tartott, Daniel Cousin mesteri fejesét követően 1-1-et mutatott az eredményjelző készlék. Azt nem állíthatjuk, hogy a levegőben lógott az egyenlítés, de a manchesteri védelem egy megingása elegendő volt ahhoz, hogy Edwin van der Sar kapujában táncoljon a labda.

Két perccel az első félóra vége előtt Ronaldo nyugtatta meg végleg a hazai publikumot, erős fejesét ember nem volt, aki kitolta volna a léc alól.

Fordulás után lendületben maradt a United, Berbatov lövése azonban ha centikkel is, de a bal kapufa mellett hagyta el a játékteret. Ami késett, nem múlott, Nemanja Vidics a negyedik gólt is berámolta Myhill ketrecébe, ám hogy maradjon a csapatok közötti kétgólos különbség, arról Bernard Mendy gondoskodott. Emelését már csak a gólvonalon túlról tudta kivágni a menteni igyekvő Vidics, a 4-3-as végeredményt Geovanni állította be tizenegyesből.

Az Arsenal idejekorán, már a 11. percben hátrányba került Stoke-ban, Ricardo Fuller a Kolo Tourén átjutó labdát csúsztatta a jobb alsó sarokba. A hét közben hazai pályán a 4-2-es vezetést eltékozló Arsenal ezúttal sem pörgött maximális fordulatszámon, és Arsene Wenger együttese nem tudta nyomás alá helyezni a Cityt.

Az újabb gólt ennek megfelelően a hazaiak szerezték, Delap bedobása után Seyi Olofinjana melléről pattant a labda a hálóba. Ha Manuel Almunia összezárja a lábait, megakadályozhatta volna a gólt, ám ezen a napon semmi sem jött össze az Ágyúsoknak. A sárgamezesek pokoljárását Robin van Persie tette teljessé, kiállításával kilátástalan helyzetbe sodorta csapatát. Gael Clichy már csak szépíteni tudott.

A Chelsea az első félóra végén eldöntötte a három pont sorsát, előbb Alex, majd Nicolas Anelka volt eredményes a Stamford Bridge-i alakulatban. A Fülöp Mártont a kezdőcsapatban szerepeltető Sunderland 27. percig bírta a nyomást, és ezt követően már csak a tisztes helytállásra törekedett. A vendégek védelme röviddel a félidő előtt ingott meg ismét, Nicolas Anelka lépett rá másodszorra is a Fekete Macskák farkára.

A második játékrészben Frank Lampard is feliratkozott a gólszerzők közé, majd Anelka verte be az ötödik koporsószeget a Sunderland kapujába.

 

PREMIER LEAGUE, 11. FORDULÓ:
CHELSEA - SUNDERLAND 5-0 (3-0)
London, Stamford Bridge. Vezette: Atkinson.
CHELSEA: Cech - Bosingwa, Alex, Terry, A. Cole (Bridge 36.) - J. Cole (Drogba 63.), Mikel, Lampard, Deco, Malouda - Anelka (Mineiro (75.). Menedzser: Luiz Felipe Scolari
SUNDERLAND: Fülöp - Chimbonda, Nosworthy, Ferdinand, McCartney - Malbranque, Tainio, Whitehead, Richardson - Waghorn (Diouf 46.), Jones (Cisse 58.). Menedzser: Roy Keane.
Gólszerző: Alex (27.), Anelka (30., 45., 53.), Lampard (51.)

MANCHESTER UNITED - HULL CITY 4-3 (3-1)
Manchester, Old Trafford. Vezette: Dean.
MANCHESTER UNITED: van der Sar - Neville, Ferdinand, Vidics, Evra - C. Ronaldo, Anderson (O'Shea 88.), Carrick (Giggs 73.), Nani (Tevez (64.) - Rooney, Berbatov. Menedzser: Sir Alex Ferguson.
HULL CITY: Myhill - McShane, Turner, Zayatte, Dawson - Marney, Boateng (Folan 87.), B. Hughes (Mendy 59.), Geovanni - Cousin, King (Halmosi 63.). Menedzser: Phil Brown.
Gólszerző: Cristiano Ronaldo (3., 44.), Carrick (29.), Vidics (57.) illetve Cousin (23.), Mendy (69.), Geovanni (82.-11-esből)
Sárga lap: Rooney (84.), Tevez (86.) illetve Turner (20.)

MIDDLESBROUGH - WEST HAM UNITED 1-1 (0-1)
Middlesbrough, Riverside Stadium. Vezette: Marriner.
MIDDLESBROUGH: Turnbull - Taylor, Wheater (Hoyte 46.), Pogatetz, Riggott - Digard (Arca 56.), O'Neil, Tuncay, Downing - Alfonso Alves (Mido 67.), Aliadiere. Menedzser: Gareth Southgate.
WEST HAM UNITED: Green - Collins, Upson, Neill, Ilunga - Collison, Mullins, Faubert - Bellamy, Boa Morte, Sears (Etherington 73.). Menedzser: Gianfranco Zola.
Gólszerző: Mido (85.) illetve Mullins (21.)
Sárga lap: Wheater (17.), Riggott (33.), Arca (65.) illetve Neill (40.), Collison (61.), Boa Morte (80.), Bellamy (89.)

PORTSMOUTH - WIGAN ATHLETIC 1-2 (0-1)
Portsmouth, Fratton Park. Vezette: Walton.
PORTSMOUTH: James - Belhadzs (Pamarot 90.), Campbell, Distin, A. Traore (Kranjcar 46.) - Johnson, Diarra, Diop (Utaka 73.), Davis, Diarra - Crouch, Defoe. Menedzser: Tony Adams.
WIGAN: Kirkland - Melchiot, Figureoa, Bramble, Boyce - Valencia, Palacios, Cattermole, Koumas - Zaki, Heskey. Menedzser: Steve Bruce.
Gólszerző: Kranjcar (82.) illetve Zaki (45.-11-esből), Heskey (91.) Sárga lap: Cattermole (18.), Bramble (35.)
Sárga lap: Figureoa (49.)

STOKE CITY - ARSENAL 2-1 (1-0)
Stoke, Britannia Stadium. Vezette: Styles.
STOKE CITY: Sorensen - Griffin, Diagne-Faye, Shawcross, Higginbotham - Olofinjana, Faye, Diao (Whelan 78.), Delap - Fuller (Creswell 86.), Sidibe (Kitson 90.). Menedzser: Tony Pulis.
ARSENAL: Almunia - Sagna (Walcott 57.), Toure, Silvestre, Clichy - Denilson (van Persie 65.), Song, Fabregas, Diaby - Adebayor (Vela 73.), Bendtner. Menedzser: Arsene Wenger.
Gólszerző: Fuller (11.), Olofinjana (73.) illetve Clichy (90.)
Sárga lap: Higginbotham (64.), Sidibe (68.) illetve Adebayor (39.)
Kiállítva: van Persie (76.)

WEST BROMWICH ALBION - BLACKBURN ROVERS 2-2 (0-1)
Birmingham, The Hawthorns. Vezette: M. Jones.
WEST BROMWICH ALBION: Carson - Zuiverloon, Donk (Hoefkens 46.),J. Olsson, Robinson - Koren, Greening, Valero, Morrison (Brunt 70.) - Bednar, Miller (Moore 79.). Menedzser: Tony Mowbray.
BLACKBURN: Robinson - Simpson (Tugay 52.), Nelsen, Samba, M. Olsson (Pedersen 63.) - Emerton, Grella, Andrews, Warnock - Roberts, McCarthy. Menedzser: Paul Ince.
Gólszerző: Bednar (55.), Miller (62.) illetve McCarthy (13.-11-esből), Andrews (89.)
Sárga lap: Zuiverloon (70.), Valero Borja (80.) illetve McCarthy (22.), Roberts (44.)
Kiállítva: McCarthy (39.)

 

 
AJÁNLOTT OLDALAK
 » love.hu
 » ingatlanok.hu
 » book.hu
 » Utasbiztosítás a Biztosítók.hu-n
 » biztositok.hu
 » data.hu