A meccs az Arsenalé, az ünnep a Bayerné

Szerző: SHLétrehozva: 2013. március 13. 22:35
A meccs képe alapján a Bayern München továbbjutásának nem kellett volna veszélyben forognia a Bajnokok Ligája nyolcaddöntőjében, mégis volt miért izgulnia. Az Arsenal ugyanis két gólt rámolt be Manuel Neuer kapujába, egyet a meccs elején, egyet a végén, így csak egyetlen találatra került a negyeddöntőtől. A végeredmény azonban 0-2 maradt, a német csapat az Emirates Stadionban kiharcolt 3-1-es győzelmének köszönheti a továbbjutást.


 

Nyugodtan elmondható: senki sem számított arra, hogy az Arsenal majd gólokkal veri meg a Bayern Münchent az Allianz Arénában, és esetleg valóban közel kerül ahhoz, hogy ledolgozza a 3-1-es hátrányt, melybe otthon került, a Bajnokok Ligája nyolcaddöntő első, londoni mérkőzésén.

Ehhez képest Arsene Wenger csapata már a 3. percben vezetést szerzett Olivier Giroud közeli góljával, amin az látszott, hogy a bajorok bizony kicsit könnyedén vették ezt a visszavágót. A hazai védelemben tátongó lyukak voltak, amit jól bizonyít, hogy Manuel Neuernek azért nem szoktak három méterről gólt lőni.

A hazai csapat gyprsan feleszmélt, és átvette a meccs irányítását, de a remekül védő Lukasz Fabianski kapuját nem tudta bevenni. Az azonban nem nagyon érződött, hogy ebben az Arsenalban még egy gól lenne, és talán a hazaiak lepőftek meg a legjobban, mikor Laurent Koscielny négy perccel a rendes játékidő előtt befejelte a második gólt.

Ezzel összesítésben már 3-3 volt az állás, de még mindig a bajorok álltak továbbjutásra, egy idegenben szerzett góllal. Ha eddig a meccs csak csordogált is, a vége feszült lett, és nemcsak a gól miatt. A hazaiak persze húzták az időt, és ott reklamáltak, ahol csak lehetett (ebben egyébként Thomas Müller volt a hadvezér), de a sárga lapokon is látszott, hogy élesedik a helyzet.

A cseh játékvezető az utolsó húsz percben öt sárga lapot osztott ki, ebből négyet tíz perc leforgása alatt.  A Bayern végül örülhetett a továbbjutásnak, hiszen csúfos eredmény 3-1-es idegenben szerzett előnyt otthon 3-3-ra kihozni. Arról nem is beszélve, hogy ha a lendületbe jött Arsenal kap még tíz percet, talán mégis lett volna angol csapat a Bajnokok Ligája negyeddöntőjében. Így azonban nem lesz.

UEFA BAJNOKOK LIGÁJA 2012/2013

NYOLCADDÖNTŐ, VISSZAVÁGÓ:
BAYERN MÜNCHEN (német) - ARSENAL (angol) 0-2 (0-1)
München, Allianz Arena, V.: Pavel Královec (cseh)
BAYERN MÜNCHEN: Neuer – Lahm (csk), van Buyten, Dante, Alaba – Martínez, Gustavo – Müller, Kroos (Timoscsuk 81.), Robben – Mandzukić (Gómez 73.) Vezetőedző: Jupp Heynckes
Cserék: Starke (kapus), Rafinha, Contento, Shaqiri, Timoscsuk, Pizarro, Gómez
ARSENAL: Fabianski - Jenkinson, Mertesacker, Koscielny, Gibbs - Arteta (csk), Ramsey (Gervinho 72.)  - Walcott (Oxlade-Chamberlain 72.), Rosicky, Cazorla - Giroud Menedzser: Arsene Wenger
Cserék: Mannone (kapus), Vermaelen, Diaby, Oxlade-Chamberlain, Coquelin, Arsavin, Gervinho
Gólszerző: Giroud (3.), Koscielny (86.)
Sárga lap: Lahm (57.), Martínez (83.) ill. Gibbs (44.), Rosicky (62.), Giroud (73.), Mertesacker (80.), Cazorla (83.), Koscielny (86.)

Továbbjutott: A Bayern München 3-3-as összesítéssel, idegenben lőtt góllal

ONLINE KÖZVETÍTÉS

90+3. perc Vége a mérkőzésnek.

90+1. perc Arjen Robben iramodik meg a bal oldalon egy szerzett labdával, de passzolni még mindig nem szeret, és egy védőbe lő.

90. perc Mikel Arteta távoli szabadrúgása mindenki fölött átrepül. Három perc lesz a hosszabbítás.

86. perc GÓÓÓÓÓÓÓÓL! Növeli az előnyét az Arsenal! Egy jobb oldali szögletet Laurent Koscielny fejel kilenc méterről a kapu bal oldalába. 0-2

83. perc Kezd kicsit durvább lenni a meccs, az utóbbi tíz percben négy sárgát osztott ki a cseh bíró.

82. perc Thomas Müller kerül helyzetbe, közelről lőhet, de Lukasz Fabianszki megint bravúrral véd.

79. perc Gervinho óriási helyzetet hagy ki. Egy visszakapott labdával ügyesen fordul le a védőiről, majd a kifutó Manuel Neuer mellett az ötös sarkáról a hosszúra lövi nem sokkal megy mellé.

73. perc Három csere két percen belül (Arsenal: Aaron Ramsey helyett Gervinho, Theo Walcott helyett Alex Oxlade-Chamberlain, Bayern: Mario Mandzukic heyett Mario Gómez), majd Olivier Giroud kap sárga lapot, mert sípszó után a pálya szélén lévő táblának rúgja a labdát.

71. perc Thomas Müller passzolja középre laposan Toni Kroosnak, aki kapásból kapura lövi, csúnyán fölé.

68. perc Arjen Robbent ugratják ki remekül, gyorsabb David Alabánál, beviszi a 16-oson belülre, majd 12 méterről egy az egyben kapura lövi. Lukasz Fabianszki óriási bravúrral tolja szögletre.

66. perc Mario Gómezt küldi el melegíteni Jupp Heynckes.

64. perc Luiz Gustavo csavar szépen 18 méterről a hosszúra, nem sokkal megy mellé.

61. perc Santi Cazorla végez el szabadrúgást 20 méterről, de a sorfalba vágja.

58. perc Thomas Müller lő 22 méterről laposan, de a vetődő Lukasz Fabianski könnyedén, vetődve megfogja a bal alsó sarok felé tartó labdát.

57. perc Philipp Lahm kap sárga lapot, mert elkaszálja Santi Cazorlát.

56. perc Kecsegtető vendéghelyzet, de a partjelző befújja rá a lest.

54. perc Olivier Giroud bombázza rá vagy 40 méterről, Manuel Neuer kint állt, de a csatár nem találja el a kaput. Ezt kicsit elkapkodta.

53. perc Mario Mandzukic marad a földön, mert arcon rúgták, bár a visszajátszás alapján nem tudni, pontosan ki.

51. perc Arjen Robben nem passzol, inkább lő. Passzolnia kellett volna.

48. perc Tomi Kroos lő távolról nem sokkal a jobb felső sarok mellé.

47. perc Arjen Robben lő 18 méterről laposan mellé, egy fél méterrel.

46. perc A Bayern München kezdte a második félidőt.

Szünet. Az Arsenal ugyan gyorsan megszerezte a vezetést, de azóta szinte nem csinált semmit. A Bayern Münchent egyáltalán nem zavarta meg a bekapott gól, és utána egyből átvette az irányítást. A vendégcsapatban nincs benne még egy gól, pláne kettő. Az első félidő alapján legalábbis úgy tűnik. Az Arsenal vezet, de a Bayern München a jobb.

45+1. perc Vége az első félidőnek.

45. perc Egy perc  lesz a hosszabbítás.

44. perc Kieran Gibbs kap sárga lapot, mert elsodorja Arjen Robbent.

38. perc Szépen járatja körbe a labdát a Bayern, a végén Mario Mandzukic a kapuval szemben lévő üres területre pöccinti tovább, de az Arsenal-védők előbb érnek oda.

34. perc Toni Kroos ível középre egy szavadrúgást, két témadó is érkezik a hosszú saroknáál, de Per Mertesacker szögletre fejeli a labdát.

31. perc Egy gyors Arsenal-ellentámadás végén Olivier Giroud centikkel lemarad Theo Walcott keresztpasszáról.

30. perc Per Mertesacker szabadít fel rosszul, a labdát éppen Thomas Müller elé rúgja, aki egyet tol a labdán, és éles szögből kilövi az oldalhálót. A Bayern játszik, az Arsenal védekezik.

28. perc Arjen Robben cselezget befelé, de nem passzolja le senkinek, inkább 18 méterről laposan lő, méterekkel mellé.

25. perc Szépen játszik a Bayern, a támadás végén Toni Kroos lő laposan 16 méterről, Lukasz Fabianski vetődve véd.

24. perc Lukasz Fabianski nagyon magabiztosan jön ki a beívelésekre, Luiz Gustavo labdáját szedi le. Az ismétlésnél Javi Martínez bombázza a lelátóra a labdát.

20. perc Lukasz Fabianszki öleli magához David Alaba középre ívelt labdáját.

19. perc Laurent Koscielny vágja ki szögletre nagy rővel a labdát Thomas Müller elől, a bíró meglepetésre kirúgást ítél.

16. perc Lukasz Fabianski csúszik ki a kapujából nagyon jó ütemben egy labdára.

15. perc A gól óta a Bayern irányítja a játékot. Az Arsenal csak rövid időre tudja megszerezni a labdát, és akkor is pontatlan.

10. perc David Alaba kavargat a tizenhatos bal oldalánál, a kapu elé ad Thomas Müllernek, aki megtartja a labdát a kapu előtt, gyenge lövését azonban szögletre menti a vendégkapus.

5. perc Lukasz Fabianski megfogja Toni Kroos távoli lövését.

3. perc GÓÓÓÓÓÓÓÓÓL!!! Vezet az Arsenal! Óriási lyukak vannak a Bayern védelmében. Theo Walcott védője elcsúszik, ő az ötösik viszi a labdát, laposan középre ad. Dante lába között elsuhan a passz, az érkező Olivier Giroud pedig 3 méterről a kapuba vágja a lasztit. 1-0

1. perc Az Arsenal kezdi a mérkőzést.

20:15 "Arsene Wenger mindig tele van ötletekkel - mondta Jupp Heynckes, a Bayern München vezetőedzője. - Mindig nehéz és veszélyes a csapata ellen játszani. Ébernek kell maradnunk még akkor is, ha 3-1-re megnyertük az első mérkőzést."

19:45 "Nehéz lesz, tudjuk, de nem lehetetlen" - mondta a meccs előtt Arsene Wenger, az Arsenal menedzsere.

19:15 Köszöntjük Kedves Olvasóinkat! Másfél óra múlva kezdődik a Bajnokok Ligája szerdai slágermeccse, a Bayern München - Arsenal összecsapás. A meccs és a továbbjutás egyértelmű esélyesei a bajorok, miután az első meccsen 3-1-re győzni tudtak idegenben.

KAPCSOLÓDÓ CIKKÜNK
Csodát tesz-e az Arsenal Münchenben?
Még senki sem dolgozott le idegenben kétgólos hátrányt a Bajnokok Ligájában, szerda este az Arsenal tehet erre kísérletet a nyolcaddöntőben. A Bayern München játékosai duzzadnak az önbizalomtól, de egyaránt hangsúlyozzák: van...
Tovább a teljes cikkhez »

 
AJÁNLOTT OLDALAK
 » love.hu
 » ingatlanok.hu
 » book.hu
 » Utasbiztosítás a Biztosítók.hu-n
 » biztositok.hu
 » data.hu