Csodát tesz-e az Arsenal Münchenben?

Szerző: SHLétrehozva: 2013. március 12. 16:00
Még senki sem dolgozott le idegenben kétgólos hátrányt a Bajnokok Ligájában, szerda este az Arsenal tehet erre kísérletet a nyolcaddöntőben. A Bayern München játékosai duzzadnak az önbizalomtól, de egyaránt hangsúlyozzák: van még dolguk a párharcban – kivéve Lahmot, aki már a döntőről fantáziál.


 

BAJNOKOK LIGÁJA, NYOLCADDÖNTŐ, VISSZAVÁGÓ:

BAYERN MÜNCHEN-ARSENAL - szerda, 20:45 óra (1. meccs: 3-1)

München, Allianz Arena, vezeti: Pavel Královec (cseh).

VÁRHATÓ KEZDŐCSAPATOK

BAYERN MÜNCHEN: Neuer - Lahm, Van Buyten, Dante, Alaba - J. Martínez, L. Gustavo - Müller, Kroos, Shaqiri - Mandzukic.

ARSENAL: Fabianski - Jenkinson, Koscielny, Mertesacker, Vermaelen - Arteta, Ramsey - Walcott, Cazorla, Oxlade-Chamberlain - Giroud.

 

UPDATE! Lukas Podolski bokasérülés miatt nem utazik Münchenbe, míg Wojciech Szczesny pihenőt kap.

 

A Bayern München Európa egyik, ha nem a legjobb formában lévő együttese, az Arsenal otthonában is meggyőző teljesítménnyel rukkolt elő, és nem mellesleg 3-1-re győzött.

Az Ágyúsok fordítása példa nélküli lenne a Bajnokok Ligájában, ráadásul öt BL-meccsen még egyszer sem verték meg a bajorokat, ám Arsene Wenger – talán csak kötelességből, de – nyílt visszavágóban bízik.

Nem lehetetlen a küldetés. Meg tudjuk csinálni, de ehhez százszázalékos elszántság és hozzáállás kell, illetve az, hogy a mi szájízünk szerint alakuljon a meccs” – fogalmazott a londoniak menedzsere.

„Szabadon, teher nélkül szeretnénk játszani. Erősen kell kezdenünk, fel kell ébresztenünk bennük a kétséget, ez lehet az esélyünk. A lehető legjobbat kell kihoznunk magunkból.”

Wenger ugyanakkor felhívta rá a figyelmet, a meccs nem fél óráig tart majd, tehát nem mehetnek fejjel a falnak, taktikusan kell futballozniuk.

Az Arsenal legutóbbi tétmeccse óta másfél hét telt el, de a francia szakember szerint ez csak segítségére volt csapatának a nagy hajtás közepette.

„Nagyon sokat gyakoroltunk, készültünk erre a mérkőzésre. Felettébb stresszes időszakon vagyunk túl. Mentálisan jót tett, hogy fújhattunk egyet. Valamivel frissebbek lettünk, és a sérültek felépülése szempontjából is kedvezett nekünk a pihenő.”

Minden azért nem klappol a csapat körül: Jack Wilshere bokája megint rakoncátlankodik, ami miatt három hetet kell kihagynia, így az utazó keretbe sem nevezték.

Bacary Sagna szintén nem egészséges, Kieran Gibbs és Abou Diaby viszont elviekben rendbejött, de egyelőre alighanem csak a padon jut nekik hely.

A Bayernnél a maródi Franck Ribéry a legkomolyabb hiányzó, míg Bastian Schweinsteiger és Jerome Boateng eltiltás miatt hiányzik majd. Arjen Robbennel fegyelmezési gondok voltak, a helyén Xherdan Shaqiri szerepelhet.

Toni Kroos játékához kétség sem férhet, és noha csapatának jó esélye van a negyeddöntőre, még túl korainak tartja, hogy ez egyáltalán beszédtéma legyen.

Még nem beszélhetünk a jövő heti sorsolásról, előbb hozzuk le sikerrel a visszavágót. Meg kell őriznünk a koncentrációnkat, és nem becsülhetjük le az Arsenalt, elvégre topcsapatról van szó.”

Kroos azért fél szóval megemlítette a negyeddöntőket, kiemelve: a Borussia Dortmund, a Real Madrid és a Juventus már biztosan ott van a nyolc között, így számos komoly együttes közül kerülhet ki az ellenfél.

A középpálya másik vezéralakja, Thomas Müller szintén óvatosan nyilatkozott: „Nem hinném, hogy könnyedén vennénk a meccset. Rá fogunk lépni a gázpedálra, és akkor sem esünk majd pánikba, ha valami nem az elképzelésünk szerint alakul.”

A csapatkapitány jogán Philipp Lahm is szót kért, és elmondta: nem kételkedik csapata sikerében, és nagyon szeretné, ha a Borussia Dortmunddal döntőt játszanának, Londonban ugyanis fantasztikus lenne egy színtiszta német finálé.

A találkozót Pavel Královec vezeti, eddig még egyik csapatnak sem fújt. A cseh sípmester három meccset vezetett korábban a BL-kiírásban (Manchester City-Dortmund 1-1, Porto-Dinamo Kijev 3-2, Real Madrid-Ajax 4-1).

KAPCSOLÓDÓ CIKKÜNK
Klubtörténeti jelentőségű meccs a BL-ben
A Málaga első Bajnokok Ligája-vereségét szenvedte el Portóban, még sincs elkeserítő helyzetben, hiszen 1-0-s hátrányt ledolgozni egyáltalán nem lehetetlen Manuel Pellegrini kiegyensúlyozott szezont maga mögött tudó együttesének....
Tovább a teljes cikkhez »

 
AJÁNLOTT OLDALAK
 » love.hu
 » ingatlanok.hu
 » book.hu
 » Utasbiztosítás a Biztosítók.hu-n
 » biztositok.hu
 » data.hu