135 millió font Ronaldóért? Miért is ne?

Szerző: shLétrehozva: 2008. szeptember 2. 21:03
Egyre nagyobb és merészebb terveken töri a fejét a Manchester Cityt a minap megvásárló Abu Dhabi United Group elnöke, Szulejman el Fahim. Az arab üzletember a Real Madridtól az utolsó pillanatban megvásárolt brazil cselgép, Robinho megszerzése után újabb világklasszis labdarúgó elcsábításán töri a fejét. Az angol klub új – dúsgazdag – tulajdonosa a következő, téli átigazolási időszakban a Manchester United kötelékébe tartozó Cristiano Ronaldót szeretné csapatában tudni.


 

A közel-keleti cégcsoport hétfőn vásárolta meg hivatalosan Takszin Sinavatrától, a korábbi thaiföldi miniszterelnöktől az égszínkék csapatot és el Fahim azon nyomban elkezdte a vagyonához mért átalakításokat az egyesületnél. Első lendületből az átigazolási idény utolsó óráiban 32 millió fontért (vagyis angol rekordárért) megszerezte a királyi gárda támadóját, Robinhót.


Az állítólag még a Chelsea-t tulajdonló Roman Abramovicsnál is tízszer nagyobb vagyonnal rendelkező üzletember szigetországi hírek szerint minimum 18 új játékost szeretne csapatában tudni, köztük a portugál válogatott Aranylabdára is esélyes sztárját, Cristiano Ronaldót.


„Ronaldo azt mondta, a világ legnagyobb egyesületében szeretne szerepelni, nos, januárban ezt az álmát valóra is válthatja – mondta el Fahim a The Guardian nevű brit lapnak. – A Real Madrid 90 millió fontra taksálja őt, szerintem azonban minimum 135 milliót kell fizetni a megszerzéséért. Miért is ne? Hiszen mi szeretnénk lenni a világ legnagyobb csapata, nagyobb mint a királyi gárda vagy a Manchester United.”


Angliai információk szerint az arab befektető nem elégszik meg Ronaldo megszerzésével, kiszemeltjei között megtalálható a Liverpool támadója, Fernando Torres és az Arsenal középpályása, Cesc Fabregas is. A nem titkolt cél ugyanis nem más, mint olyan együttest építeni, amely megállja a helyét a legrangosabb európai kupában, a Bajnokok Ligájában is.


„Olyan csapatot akarok, amely megnyerheti a BL-t. Nem az a cél, hogy elköltsük a pénzünket, de ha megtehetjük, hogy nálunk játsszanak a legnagyobb klasszisok, és persze az edzőnek is szüksége van rájuk, akkor megkapja őket” – tette hozzá a cégcsoport vezére.


Ha csak ezen múlna…

 

 
AJÁNLOTT OLDALAK
 » love.hu
 » ingatlanok.hu
 » book.hu
 » Utasbiztosítás a Biztosítók.hu-n
 » biztositok.hu
 » data.hu