Vajdáéknak túl nagy falat volt a Kosice

Szerző: shLétrehozva: 2008. szeptember 27. 22:15
Kemény, küzdelmes mérkőzésen maradt alul a MiZo Pécs 2010 kosárlabda-csapata a szlovák bajnok Kassával szemben a Krasznai-kupa második napjának második mérkőzésén. A vendégek pontosabban játszottak, kritikus helyzetekben kevesebbet hibáztak, így megérdemelten nyertek 71-64-re.


 

24. KRASZNAI KUPA NEMZETKÖZI NŐI KOSÁRLABDA TORNA
MIZO PÉCS 2010 - MAXIMA BROKERNET KOSICE 64-71 (17-24, 15-10, 20-23, 12-14)
300 néző. V: Benczur, Győrffy, Tóth K.
PÉCS: Iványi 12/3, RUJÁK 4, VAJDA 25/3, Quenan 5, Krnjics 2. Cs: Graziane 2, Mészáros 5/3, Török 5, Somogyi 2, Ruppert 2. Edző: Fűzy Ákos
KOSICE: Carnoká, COHEN 19/3, CIKOSOVÁ 8, Frölich10, Kovacová 9. Cs: MICINKOVÁ 10/6, Jurcenková 8, Hricková 7. Edző: Stefan Svitek.

Vajda négy pontjára Frölich felelt ugyanennyivel, fej-fej mellett haladtak a felek. Bár a vendégek a bedobó poszton kezdő, s később a palánk alá bekerülő Vajda Annát nem tudták tartani, a kassaiaknál is akadt egy extra egyéni teljesítmény. Az izraeli Cohen triplát dobott, és betörés után is eredményes volt.

 

A szakasz végén Jurcenková és Cikosová találataival ellépett a Kassa, az utolsó percben Győrffy játékvezető élvezhette ki a női mérkőzések dirigálásának minden szépségét. Az alapvonalnál, egy lepattanóért vívott harcban nem kevesebb, mint három nő esett, mit esett, zuhant rá...


A kassaiak Hricková és Minciková vezetésével tizenkét ponttal is vezettek már, azonban a pécsiek ha nem is sziporkázó, ám annál szívósabb és szervezettebb játékkal fel tudtak zárkózni. 

A térfélcsere után még tartotta előnyét a Kassa, ám néhány perccel később Iványi pontjaival már fordított a magyar együttes.

Később a vendégek szakvezetője, Stefan Svitek villant: a kétméter magas edző elegánsan ütötte ki a gyűrű és a palánk közé szorult labdát. A kis közjáték után felpörgött a játék, egymást érték a látványos megoldások mindkét oldalon. A szakasz végén Cikosová és Jurcenková révén ötpontos előnyt szerzett a szlovák csapat.


A záró szakasz elején sokat hibázott a Pécs, a kassaiak többször is leindították őket. Vajda Anna ekkor már nem volt a pályán a mieinknél, és sajnos ez egyúttal a kosarak elmaradását is jelentette, így nem tudott közelebb kerülni ellenfeléhez a MiZo.

A játékrész közepén Iványi triplája adott lökést a pécsi csapatnak. Inkább küzdelmes, mint színvonalas volt a játék. A kassai zóna ellen triplákkal operáltak a pécsiek, de csak elvétve találtak be, a szlovák csapat Cohen vezérletével őrizte 6-8 pontos előnyét, s nyert.

 
AJÁNLOTT OLDALAK
 » love.hu
 » ingatlanok.hu
 » book.hu
 » Utasbiztosítás a Biztosítók.hu-n
 » biztositok.hu
 » data.hu