Vajda remeklése ellenére botlott a Pécs

Szerző: shLétrehozva: 2008. szeptember 26. 22:58
Remek, magas színvonalú mérkőzésen szenvedett hatpontos, 67-61-es vereséget a MIZO Pécs 2010 együttese az USK Praha ellen a Sopronban zajló kosárlabda Krasznai Kupán. Bár jól küzdöttek a baranyaiak, a több nemzetközi klasszist is felvonultató prágaiak ennyivel jobbak voltak. A pécsiek részéről a válogatott Vajda Anna remekelt, 23 pontot szórt, míg a csehektől Sonja Kireta volt a legjobb a maga 24 egységével.


24. KRASZNAI FERENC NEMZETKÖZI NŐI KOSÁRLABDATORNA, SOPRON
MIZO PÉCS 2010 - ZVVZ USK PRAHA 61-67 (14-17, 19-16, 18-21,10-13)
300 néző. V: Pálla, Török, Sabáli.
PÉCS: Iványi 8 Török, VAJDA 23/9, Queenan 4, COELHO 12. Cs: Somogyi 2, KRNJICS 10, Ruják, Mészáros 2. Edző: Füzy Ákos.
USK PRAHA: BEDNAROVÁ 9/6, Elhotová, MALTSI 14/6, Matics 5, KIRETA 24. Cs: Bartonová, LE DRÉAN 11, Feranciková. Edző: Lubor Blazek

 

 

A magyar és a cseh bajnokság ezüstérmesének találkozójának elején a prágaiak valósággal állva hagyták a pécsi csapatot. A görög bedobó, Evanthia Maltsi ponterős játékával bő két perc alatt elhúztak 8-0-ra. Rendezte sorait, s szervezett támadójátékkal rukkolt elő a Pécs, a baranyaiak ügyesen játszották meg a palánk alatt Graziane Coelho-t, aki rendre eredményesnek bizonyult.

 

A negyed közepére utolérte ellenfelét a Pécs. Ennek ellenére a szakaszt Sonja Kireta és Sandra Le Dréan eredményes játéka révén a prágaiak zárták jobban. A második játékrészében amikor a Pécs egyenlíthetett vagy fordíthatott volna, jött egy-egy hiba, vagy bravúros megoldás cseh részről. Ekkor Marketa Bednarová dobott két triplát.

 

A negyed második felében vérbeli Euroliga szintű védekezést nyújtott mindkét együttes, másfél perccel a szünet előtt Somogyi Andrea duplájával fordított a Pécs, így végül döntetlennel zárult a félidő.

 

A második félidő elején Török Róbert játékvezető - tekintet nélkül a névrokonságra - személyi hibát ítélt Török Szilvia, a pécsiek játékosa ellen, s mindezt egykedvűen szemlélte a lelátón Török Zoltán, soproni ügyvezető. Iványi Dalma egyenlített szemtelen kosárral, Bednarová fenekére pattintva a labdát alapvonali bedobásból, majd a visszapattanót a kosárba juttatva. Hiába volt a jó értelemben vett csibészség, jobbára a pécsiek futottak az eredmény után, sőt a negyed közepén a remekül dobó prágaiak tíz ponttal elléptek a kapkodó MiZo-val szemben. A periódus végén Vajda Anna két triplájával nyílttá tette a meccset a Pécs.

 

A záró szakaszban a prágaiak több létszámfölényes helyzetet elrontottak, és Vajdát nem tudták tartani, fordított a MiZo. Ezt követően azonban új erőre kapott a cseh csapat, Kireta eredményes palánk alatti játékával meglépett a Prága. A hajrában a Pécs futott az eredmény után, de nem sokat hibázott, így a nemzetközi szinten több, tapasztalt játékossal rendelkező prágaiak nyertek.

 
AJÁNLOTT OLDALAK
 » love.hu
 » ingatlanok.hu
 » book.hu
 » Utasbiztosítás a Biztosítók.hu-n
 » biztositok.hu
 » data.hu