Nem sokon múlt a csehországi csoda

Szerző: shLétrehozva: 2009. augusztus 8. 22:25
Nem tartott ki férfi kosarasaink ukránok elleni győzelmi eufóriája, Mészáros Lajos csapata ugyanis 71-65-re kikapott Csehországtól Prágában. Az izgalmas, kiegyenlített találkozón nemzeti csapatunk sokáig tartotta a lépést a házigazdákkal, ám a végén már nem tudta behozni néhány pontos hátrányát. A félidőben még a mieink vezettek egy ponttal.


 

A-DIVÍZIÓS EB, PÓTSELEJTEZŐK:
Csehország-Magyarország 71-65 (19-11, 16-24, 22-13, 14-16) 
A csoport másik mérkőzésén:
Ukrajna-Észtország 71-64

Fantasztikus győzelemmel nyitott szerdán férfi kosárlabda-válogatottunk Ukrajna ellen, ám sokáig nem pihenhettek Kámán Tamásék, hiszen máris következett a csehek elleni összecsapás. Ahogy a szakmai stáb már korábban megfogalmazta, az A-csoportban maradáshoz a három hazai győzelem mellett egy idegenbeli siker is szükségeltetik. Akár már az első kinti találkozón be lehetett húzni azt az egyet.

Az első negyed mindenesetre nem úgy indult, hogy meglehet. Az első percek kiegyenlített játékát követően a csehek hamar elhúztak. Utolsó értékelhető momentumunk Németh István triplája volt, amelyet sajnos nem követett még egy. Nyolcpontos előnnyel folytathatták a hazaiak. 

Illetve dehogy folytatták! Felébredt a magyar válogatott, lendületes játékunknak köszönhetően nemhogy ledolgoztuk a hátrányt, de fordítottunk is! Első alkalommal Lóránt Péter dupláját követően, majd a csehek egalizálása után Németh újabb hármasa kellett a vezetésünkhöz. 36-35-tel mentünk az első félidőt követően, ebből még bármi kisülhetett. 

A fordulás után azonban elakadtunk, gyenge támadásvezetésünket kihasználták a hazaiak és ahogy az első negyed végén ezúttal is nyolcpontos előnnyel várhatták az utolsó részt. Ám sokkal több szerencsét a befejező szakasz sem hozott, nem volt átütőerő a csapatban, így a néhány pontos különbség megmaradt. Összességében megállítapítható, hogy megnyerhető mérkőzést veszített el válogatottunk.

Legközelebb az ukránoktól kikapó Észtországot fogadjuk hazai pályán. 

 

 

 

 

 

 
AJÁNLOTT OLDALAK
 » love.hu
 » ingatlanok.hu
 » book.hu
 » Utasbiztosítás a Biztosítók.hu-n
 » biztositok.hu
 » data.hu