Sopronban tudják, csodák márpedig vannak

Szerző: shLétrehozva: 2008. december 10. 19:45
Olyasvalami történt szerda este a hűség városában, amire nagyon kevesen számítottak, vagy talán senki sem. Az MKB Euroleasing Sopron 77-68-ra legyőzte az orosz CSZKA Moszkvát a női kosárlabda Euroligában. Ezzel a sikerrel továbbjutott a legjobb tizenhat közé Székely Norbert csapata.


NŐI KOSÁRLABDA EUROLIGA, B CSOPORT, 9. FORDULÓ:
MKB EUROLEASING SOPRON- CSZKA MOSZKVA (OROSZ) 77-68 (23-11, 19-23, 16-15, 19-19)
Sopron, 1200 néző. Vezette: Dmitriev (fehérorosz), Lukac (szlovák), Papapetrou (görög)
SOPRON: HONTI 16, Holt 7/3, HORVÁTH ZS 7/3., MILOVANOVICS 27/12, Horti 8. Cs: KRIVACSEVICS 9, Eördögh 3/3 , Hadarics. Edző: Székely Norbert
CSZKA: Lawson 2, Korsztyin 7/3, Douglas 13/3 , McCarville 4, WAUTERS 13/3. Cs: Gorbunova, Liszina 5, HAMMON 19/9, Danyilocskina, Sapova 3/3. Edző: Gundars Vetra
Az eredmény alakulása: 4. p.: 11-0, 8. p.: 19-4, 12. p.: 23-16, 15. p.: 34-18, 18. p.: 39-32, 24. p.: 47-40, 28. p.: 55-47, 32. p.: 62-49.
Kipontozódott: Krivacsevics 40. perc

 

„Az egyik csapatban Graziane de Jesus Coelho a center, a másikban Ann Wauters” – emelte ki Székely Norbert a CSZKA Moszkva és a Mizo Pécs 2010 közti különbségek közül az egyik leglényegesebbet. A soproni vezetőedző nem véletlenül volt szkeptikus a kezdés előtt.

A 74-70-es baranyai bravúrgyőzelem ellenére sem a magyar bajnok volt az esélyese az Euroligából előbb kiszálló, majd visszatáncoló orosz sztárklub elleni párbajnak. A nagy visszatérőt, a hűség városába moszkvai színekben első ízben látogató Olekszandra Gorbunovát a bemutatáskor felállva tapsolták meg a hazai hívek. Nem feledték el.

Szenzációsan kezdett a Sopron, a CSZKA első kosarára négy perc huszonnyolc másodpercet kellett várni, ennyi idő telt el a feldobás óta, amikor Wauters középtávolija beakadt. A túloldalon ez idő alatt tizenegy pontot szorgoskodott össze az ezer sebből vérző házigazda. Pedig az elején majd' másfél percig támadtak az oroszok, mindhiába.

A csereirányító helyettese, a Kathleen MacLeod és Semsei Barbara kiesésével a játékszervezést felvállaló Honti Kata ezúttal is kiválóan látta el feladatát: remekül osztogatott, alkalomadtán pedig az akciók befejezését önmaga is megoldotta.

Gundars Ventra lányai azt se nagyon tudták, hogy hol vannak, a mester hiába kért időt a 4. percben, 6-0-nál, a pályaválasztó lendületét semmilyen fondorlat nem törhette meg. A negyed végén 23-11 díszelgett az eredményjelzőn. A második etap vége felé aztán csak észhez tértek a CSZKA sztárjai, a félidei 42-34-es állás így is minden várakozást felülmúlt.

Jelena Milovanovics ellenállhatatlan volt az első két felvonásban, amikor hozzákerült a labda, már hátra is dőlhettünk, a kérdés csupán az volt, duplával vagy triplával rukkol elő. Hatból öt kétpontost és háromból három távolit jegyezhettünk fel, nem volt ellenszere. A nagyszünetig a vendégeknél Rebekka Hammon 12, Ann Wauters 10 pontig jutott.

A fordulás után a piros mezes orosz nagyágyúk emelték a csapásszámot, a sárga-zöld vendéglátók azonban nem roppantak össze a nyomástól, tartani tudták nyolc-tízpontos előnyüket. A negyedik negyed előtt 58-49 állt a táblán.

A 32. percben Eördögh Edit tisztán maradt lent a sarokban, s ha már őrizetlenül hagyták és Amber Holt helyzetbe hozta, nem tétovázott, annak rendje és módja szerint süllyesztette el a labdát a gyűrűben. Egy lépéssel közelebb került a Sopron a bravúrhoz (62-49).

Peregtek a percek, és még mindig ugyanolyan meggyőző volt az MKB Euroleasing, mint a kezdet kezdetén. Feszes védekezés, hallatlanul precíz támadás-befejezésekkel. A tizenhárom szerencseszám? Éppen ennyi volt a két csapat közti különbség, amikor a 35. percben Krivacsevics Tijana villant a körtén belülről (68-55).

A CSZKA azonban nem adta fel. A 37. percben Ilona Korsztyin triplájával zárkózott (68-60). Milovanovics büntetői és Krivacsevics duplája mégis gondoskodott arról, hogy ne kapjanak szívszélhűdést a drukkerek (72-62).

Egy perc tizennégy másodperccel a vége előtt minden eldőlt, Milovanovics hármasa pontot tett az ütközet végére. Pontot? Felkiáltójelet! Csodák márpedig vannak! Az előadásra nem lehetett panasz, a szűnni nem akaró vastaps pedig újra és újra visszakövetelte a főszereplőket a színpadra. Ki hitte volna?! MKB Euroleasing Sopron - CSZKA Moszkva 77-68!

EDZŐSZEMMEL:
Székely Norbert: - A legszebb álmaink teljesültek. Extra egyéni teljesítmények, kiváló csapatmunka, és a lányokat ebbe a csodálatos győzelembe belehajszoló közönség kellett ehhez a gyönyörű győzelemhez.
Gundars Vetra: - Brnóban még jó játékkal nyerni tudtunk, most azonban megmutatkozott csapatunkon a hosszú kihagyás. Fizikailag nem bírtuk végig a mérkőzést olyan iramban, intenzitással, mint ahogy a Sopron játszott.

 

 

LAUSANNE-BAN ÖSSZEÁLLT A TESTÜLET
Mint ismeretes, az MKB Euroleasing Sopron a Nemzetközi Kosárlabda-szövetség (FIBA) és a CSZKA Moszkva csiki-csukija - a visszalépés elfogadása, majd az orosz sztárcsapat visszahelyezése az Euroligába - miatt a Nemzetközi Sportdöntőbírósághoz (CAS) fordult. Török Zoltán ügyvezető megosztotta honlapunkkal a legfrissebb fejleményeket. „Lausanne-ból azt az információt kaptuk, hogy szerdán összeállt a háromfős testület, amely a napokban megvizsgálja a beadványunkat.”
 
AJÁNLOTT OLDALAK
 » love.hu
 » ingatlanok.hu
 » book.hu
 » Utasbiztosítás a Biztosítók.hu-n
 » biztositok.hu
 » data.hu