Tovább küzdhetnek a férfi kosarasok

Szerző: shLétrehozva: 2008. szeptember 20. 19:55
88-73-ra kikapott Finnországtól idegenben a magyar férfi kosárlaba-válogatott az utolsó Európa-bajnoki selejtezőjén, ez pedig azt jelenti, hogy a jövő nyári pótselejtezőn kell kiharcolnia a bennmaradást az A-divízióban. A mieink az első félidőben még tartották a lépést az északiakkal, ám a második rész már a hazaiaké volt, és tulajdonképpen simán nyert a sorozat során már másodszor a finn csapat Mészáros Lajos együttese ellen. A magyar csapat legjobbja Kámán Tamás és Németh István lett, előbbi 22, utóbbi 20 pontot szórt, ám ez sem bizonyult elégnek.


 

 

FÉRFI KOSÁRLABDA EB-SELEJTEZŐ, A-DIVÍZIÓ:
FINNORSZÁG-MAGYARORSZÁG 88-73 (23-21, 19-21, 28-16, 18-15)
FINNORSZÁG: Nikkilä, Muurinen 22/3, Huff 20/9, Lehtoranta, Matinen, Kotti 18, Koponen 20/6, Möttölä 5/3, Virtanen 3, Iisalo
MAGYARORSZÁG: Fodor 4, Németh 20/9, Sitku 7, Kámán 22/9, Báder 15, Simon L., Horváth Á., Ferencz 2, Trepák, Molnár A. 3/3.

Mészáros Lajos tanítványainak egy nyögvenyelős, problémákkal teli hét után ismét csak a kosárlabdára kellett koncentrálniuk. Egy hete még egy olaszok elleni vereség (68-75) és az Alitalia sztrájkja borzolta a kedélyeket, így nem is lehetett kiugró eredményt elérni Szombathelyen az amúgy is borzasztóan erős szerbek ellen. Ahogyan az várható volt, a vége nagy különbségű vereség lett (61-89).

 

A finnek ellen azonban már más volt a helyzet. Tatán már csak Molnár András lázas betegsége akadályozta – valamivel kisebb mértékben – a felkészülést. A szakmai igazgató elmondása alapján azonban így is sikerült minden szempontból ráhangolódni a skandinávokra, akik ellen szombat este el is jött a visszavágás ideje, hiszen Salgótarjánban 79-64-re győztek Möttöláék.

 

Nem úgy indult a meccs, ahogy azt vártuk, hiszen 7-0-ra is mentek már Henrik Diettmann fiai, ám összeszedték magukat a mieink és Báder duplájával, illetve Kámán triplájával feljöttünk 18-14-re. Itt nem is álltunk meg és Fodor Márton kosarával már 19-18-ra, először a mérkőzésen átvettük a vezetést, ám Muurinen gyorsan szórt ötöt és ezzel 23-21-gyel ismét a fehér mezben játszó hazaiaknál volt az előny.

 

Kosármeccsen ritka jeleneteknek lehettünk szemtanúi a második játékrész elején: három percig nem tudtak pontot dobni a csapatok. Hogy ezt a jó védekezésnek vagy a pontatlanságnak tulajdonítjuk, az már csak szempont kérdése. Végül Kotti duplája törte meg a csendet, majd Németh és Kámán is szórt egy hárompontost, ezzel már négy ponttal elléptünk (29-25).

 

A negyed végére visszajöttek a finnek, a két csapat között elsősorban a büntetőzésben volt nagy különbség. Báderék csapatmutatója mindössze 50 százalékos volt ezen a téren. Hogy nem csak ez számít, azt Kámán Tamás újabb triplája bizonyította, amivel 42-42-re módosította a félidő eredményét.

 

A pihenő után még Báder tartotta jó formáját, ám hamar átvették az irányítást a hazaiak és már tíz ponttal – az addigi legnagyobb különbséggel – is vezettek (51-61). Sajnos nem is változott nagyon a játék képe, uralták a meccset a hazaiak.

 

Ám nemcsak az ellenféllel, a bírókkal is meg kellett küzdenünk. Elsőszámú irányítónkat, az első negyed óta pihenő Fodor Mártont ötödik faultjával, és ezáltal kipontozással sújtották. A játékrészt 12 pontos hátránnyal, 50-78-al zárták Sitkuék. A negyedik periódusban sem történt változás: nagy finn előny és érdekes bírói ítéletek. A mieink csak büntetőből voltak eredményesek. A végén még Kámán és Molnár András tartotta a lelket a csapatban, ám a végén így is mínusz 15 oda, 88-73-ra győztek a finnek. Sitku Ernőék pedig jövő nyáron egy keménynek ígérkező pótselejtező elé néznek az A-divízióban maradásért.

 

 

 

 
AJÁNLOTT OLDALAK
 » love.hu
 » ingatlanok.hu
 » book.hu
 » Utasbiztosítás a Biztosítók.hu-n
 » biztositok.hu
 » data.hu