Nem csalás, nem ámítás, 99 volt közte

Szerző: shLétrehozva: 2009. február 24. 19:41
Majdnem százpontos különbséggel nyert a bajnoki címvédő MKB Sopron együttese a sereghajtó Savaria BC otthonában a női kosárlabda NB I 17. fordulójában. A szombathelyiek egyik negyedben sem tudtak tíz pont felett dobni, a sárga-zöldek pedig úgy tűnik továbbra is az Euroliga-továbbjutás eufóriájában játszottak. Mit játszottak! Gáláztak! A Sopronban hosszú idő után újra pályára lépett Semsei Barbara, aki tizenhárom perc alatt négy pontig jutott.


A Savariának esélye sem volt, sokan ezt már a meccs előtt borítékolták, de a tisztelet miatt ilyet ugyebár nem lehet kijelenteni. Ám beigazolódtak a jóslatok, és a Sopron 99 pontos, 126-27-es verést mért a vasiakra.

 

A hazaiaktól Horváth Edit 11 pontot ért el, ezzel ő volt az egyedüli, aki kiemelkedett a szombathelyiektől. A vendégeknél heten is tíz egység felett teljesítettek. Kathleen MacLeod 18, Krivacsevics Tijana 17 pontot szórt.

A győzelmen kívül örömmel töltheti el a soproniakat Semsei Barbara visszatérése, aki még a nyáron sérült meg súlyosan. Azóta először léphetett a parkettre, és azonnal játszott is tizenhárom percet, amely alatt négy pontot dobott.

Kedden egy, a 14. fordulóból elmaradt mérkőzést is megrendeztek. Mind a Szolnoknak, mind a SEAT Foton Győrnek az élbolyhoz való felzárkózás a célja. Jelenleg a Rába-partiak járnak előbbre. Kettejük találkozóját is Tapodi Péter tanítványai hozták le jobban.

A Győr 83-67-re nyert az NKK ellen, nagyban köszönhetően két idegenlégiósa remek teljesítményének. Bronyiszlava Borovickova 23, míg Hajdana Radunovics 17 pontot dobott.

NŐI KOSÁRLABDA NB I:
18. FORDULÓ:
SAVARIA BC - MKB SOPRON 27-126 (2-27, 9-35, 7-34, 8-30)
14. FORDULÓBÓL ELMARADT MÉRKŐZÉSEN:
SZOLNOKI NKK - SEAT FOTON GYŐR 67-83 (19-30, 17-12, 12-25, 19-16)

 

 
AJÁNLOTT OLDALAK
 » love.hu
 » ingatlanok.hu
 » book.hu
 » Utasbiztosítás a Biztosítók.hu-n
 » biztositok.hu
 » data.hu