Negyedik hely, átgázoltak a Sopronon

Szerző: shLétrehozva: 2009. április 5. 12:25
Elmaradt a csoda, a fantasztikus játékerőt képviselő UMMC Jekatyerinburg 24 pontos győzelmet aratott az MKB Euroleasing Sopron felett a Salamancában zajló női Euroliga Final Four harmadik helyéért játszott mérkőzésen. Az oroszok már a félidőben 39-22-re vezettek és kétséget sem hagytak afelől, melyik csapat állhat fel a dobogó alsó fokára. A magyar együttes legjobbja Amber Holt volt, aki 12 pontig és 7 lepattanóig jutott.


NŐI EUROLIGA, FINAL FOUR, 3. HELYÉRT:
UMMC JEKATYERINBURG (orosz) – MKB EUROLEASING SOPRON 80-56
DÖNTŐ:
HALCON AVENIDA (spanyol) – SZPARTAK MOSZKVA (orosz) 70-85

A házigazda Halcon Avenidától elszenvedett vereséget követően, ha lehet még komolyabb erőpróba várt a Sopron csapatára, hiszen azt a Jekatyerinburgot kellett volna legyűrni, akit sokan az egész sorozat legnagyobb esélyesének tartottak.

 

A világsztárok sorát felvonultató oroszok hamar igazolták klasszisukat, a Sopron gyakorlatilag négy percig bírta az iramot. Ekkor 8-7-et mutatott az eredményjelző, a negyed végén viszont már 18-9-et.

 

A minden hájjal megkent Jekatyerinburg védekezésével csak küzdött a magyar együttes, amely a félidőig 22 pontig jutott, igaz ekkor az ellenfél már 39-nél járt. Székely Norbert mindent megpróbált, cserékkel, új taktikával felrázni lányait, de már nem volt visszaút.

 

A Sopron a második játékrészben még nagyobb hátrányba került, a lényegen mindez viszont már nem változtatott, negyedik lett a honi együttes. Már az is hatalmas bravúrnak számított, hogy eljtutottak a négyes döntőbe és a végső dudaszó után az arcokról is ez volt leolvasható.

 

Csüggedtség helyett a hosszú felkészülés után a teher alól felszabaduló, mosolyt is megengedő játékosokat láthatott a közönség. A Sopron csapatából igazán kiemelkedő teljesítményt nem láthattunk, Holt és Milovanovics egyaránt 12 pontig jutott, Honti és Horti 9 illetve 8 egységet jegyzett.

 

A másik oldalon Jones 18 pontot szerzett, míg a francia Sandrine Gruda 16 egysége mellé 14 lepattanót is hozzátett, a Jekatyerinburg pedig megérdemelten szerezte meg a harmadik helyet.

 
AJÁNLOTT OLDALAK
 » love.hu
 » ingatlanok.hu
 » book.hu
 » Utasbiztosítás a Biztosítók.hu-n
 » biztositok.hu
 » data.hu