Kupagyőztes szaktanácsadó Budán

Szerző: shLétrehozva: 2009. február 24. 19:11
Egyelőre nem szeretne vezetőedzőként tevékenykedni Sabáli Balázs, az Enternet-NTE Hegyvidék férfi kosárcsapatának újdonsült szaktanácsadója. A fiatal edző a SportHirado.hu-nak elmondta, lát esélyt az NB I egyetlen fővárosi alakulatának bentmaradására.


Nincs könnyű helyzetben az élvonal egyetlen budapesti csapata, hiszen 18 forduló után is nyeretlenül áll a Hartai Tamás vezette alakulat. Ezt – és az NTE korábbi játékát - látva egyértelmű lenne a külső szemlélőnek, hogy mely együttes lesz az NB I egyetlen kiesője.

 

A Hegyvidék azonban megszakítva korábbi hagyományait, idegenlégiósokat igazolt és az eddigi szakmai stáb mellé egy fiatal, tehetséges és nem mellékesen már befutott szakembert igazoltak.

 

Sabáli Balázs a Körmend trénereként lett ismert edző, majd 2007-ben Paksra igazolt, az Atomerőműhöz. A tolnai csapattal tavaly Magyar Kupát nyert, ám idén januárban már önként felmondott. Csapatáról azt híresztelték, hogy szervezetlenné vált és az egyénieskedésé lett a főszerep. Nos, most felejtsük el a múltat, nézzük inkább, hogy mihez kezdhet a tehetséges szakember Budapesten.

 

"Patonay Imre közbenjárásával kerültem a fővárosba. Ő ugye korábban Budaörsön tevékenykedett, és szó volt róla, hogy oda megyek, ám később úgy alakult, hogy az Enternetnél segítek, ha tudok” – mesélte a kezdeteket Sabáli.

 

"Habár két élvonalbeli csapattól is kaptam ajánlatot, egyelőre nem szeretnék vezetőedző lenni sehol, pihenni akarok. Segítő szándékkal jöttem a Hegyvidékhez. Még a csapat felmérésénél tartok, szóval ismerkedünk.”

 

A szakember éppen volt csapata, az Atomerőmű ellen debütált. Vereséggel. A 78-67-es vendégsiker azonban lehetett volna szorosabb is. Ahogy az újdonsült szaktanácsadó elmondta, volt egy rossz harmadik negyede az együttesnek, de ennek ellenére volt tartása a hazaiaknak.

 

„Sokakat meglepett a tegnapi összecsapás. Tény, hogy mind védekezésben, mind támadásban javulnunk kell. Főleg az előbbiben. A motivációval semmi gond, inkább a taktikai repertoárt kell kiszélesíteni. Nem csak agresszívnak kell lennünk, hanem alapelveket is le kell fektetnünk.”

 

Sabáli Balázs felvetésünkre elmondta, az amerikai légiósokra szükség van, hiszen be kell látni, hogy kellenek a légiósok a bentmaradáshoz. Még ha nem is első osztályú külföldiekről van is szó.

 

„A Debrecennel leszünk nagy harcban, kérdéses, hogy az alsóházi rájátszásban mennyire eresztenek ki a csapatok. Úgy érzem, van esélyünk az élvonalban maradásra" - mondta zárszóként a tréner. Tegyük hozzá, a végső szó továbbra is Hartai Tamás vezetőedzőé a szakmai kérdésekben.

 
AJÁNLOTT OLDALAK
 » love.hu
 » ingatlanok.hu
 » book.hu
 » Utasbiztosítás a Biztosítók.hu-n
 » biztositok.hu
 » data.hu