Kosárlabda, NBA: ezúttal a Timberwolvest győzte le a Lakers

Szerző: shLétrehozva: 2008. december 15. 05:46
Négy mérkőzést játszottak le az észak-amerikai kosárlabda-bajnokság legutóbbi játéknapján. Ezek mérlege: három hazai siker mellett egy vendéggyőzelem. Ez utóbbi a New Orleans sikerét hozta Torontóban. A liga második Los Angeles viszont újabb győzelmet könyvelhetett el.


A tavalyi döntős Lakers a meccs nagy részében vezetett, de ellépni soha sem tudtott a nem különösebben acélos vendégektől. Ezt jól mutatja, hogy a Minnesota a második és a harmadik negyed közepén is vezetett egyszer-egyszer. Csak utóbbit követően tértek magukhoz a lilák, s szereztek zsinórban tíz pontot, amelyből hetet a játékrész végéig meg is őriztek.

A zárófelvonásban aztán már csak egy csapat volt a pályán: ezt a negyedet a huszonhat pontig jutó Kobe Bryant vezérletével már öttel nyerték, így alakult ki a tizenkét pontos különbség. A Los Angelesiek így most huszonhárom meccsből húsz győzelemnél járnak, s csak a bajnoki címvédő Bostonnak jobb a mutatója az övékénél. A vendégek viszont sorozatban kilencedik vereségüket szenvedték el.

A legtöbb kosarat – szám szerint 214-et - a nézők San Antonióban láthatták, ahová a sereghajtó Oklahoma látogatott. Bár a meccs elég egyoldalúan indult, hiszen az első negyedben húsz pontos előnyre tettek szert a hazaiak, a másik hármat a vendéggárda nyerte, így végül tizenötöt le is dolgoztak. Ezen a meccsen, a Spursben játszott a nap legponterősebb játékosa, Jeff Green, aki harmincháromig jutott.

A nap meglepetését a Memphis okozta, amely a nálánál jóval erősebb mutatókkal rendelkező Miamit fogadta. A félidőben még egyenlő volt az állás (46-46), ám a harmadik játékrészt nagyon megnyomták a hazaiak, akik ezt a negyedet tizenöt ponttal nyerték, a végén pedig eggyel ezt még meg is fejelték.

A nap egyetlen vendéggyőzelme Torontóban született, ahol a New Orleans vendégeskedett. Pedig a hazaiak nem kezdtek rosszul: az első negyedet két ponttal nyerték, a harmadikban pedig nyolc ponttal is vezettek, ám ekkor zsinórban tizenhármat dobva fordítottak a vendégek. Egyszer, a harmadik játékrész közepén egy pontra még felzárkózott a Raptors, de a vezetést már nem tudták átvenni, s végül nyolc ponttal győzött a Hornets.

NBA EREDMÉNYEK:
  • Toronto Raptors – New Orleans Hornets 91-99
  • Memphis Grizzlies – Miami Heat 102-86
  • San Antonio Spurs – Oklahoma City Thunder 109-104
  • Los Angeles Lakers – Minnesota Timberwolves 98-86
 
AJÁNLOTT OLDALAK
 » love.hu
 » ingatlanok.hu
 » book.hu
 » Utasbiztosítás a Biztosítók.hu-n
 » biztositok.hu
 » data.hu