Kétszer is fogadná a Szeged a Sopront

Szerző: shLétrehozva: 2009. április 21. 18:04
A női kosárlabda bajnokság döntőjének első meccse sima, 19 pontos soproni győzelmet hozott, ám a története legjobb szezonját produkáló Szeged hazai környezetben megszorongathatja Európa egyik legjobb csapatát. A Tisza-partiak bár fáradnak, ígérik, mindent kiadnak magukból a szerdai folytatásban, hogy a Sopronnak még egyszer el kelljen látogatnia a Szeviép otthonába a három győzelemig tartó párharc során.


Jó hangulatban, de láthatóan fáradtan készül a bajnoki döntő szerdai második felvonására a Szeviép-Szeged női kosárlabdacsapata. Az első találkozón az MKB-Euroleasing Sopron ellen jelentős, 73-54-es vereséget szenvedő Tisza-partiak kedden átmozgató edzésen vettek részt, amelyre elsőként a két légiós, Michelle Maslowski és Olena Zserzserunova érkezett, őket követték a hazai társak, köztük a várhatóan a kezdő ötösbe jelölt, amúgy a döntőre új frizurával készülő Vincze Viktória.

„Nem lehetetlen feladatra vállalkozunk, hiszen hazai környezetben már ebben a szezonban is felülmúltuk a Sopront. Erős csapatunk van, amellyel bárkit meg tudunk verni, így ha kicsit fáradtak is vagyunk, a döntőn való szereplés motivál annyira, hogy mindent kiadjunk magunkból, ezzel örömet szerezve a szurkolóinknak” – mondta a fiatal játékos.

A Szeged a szezon során megjárta a mennyet és a poklot is, hiszen mielőtt története egyik legnagyobb sikerét aratta a döntőbe jutással, a nemzetközi és a hazai porondon is több pofonba szaladt bele.

„Több fordulópont is volt a játékunkban az idény során, a legnagyobb talán decemberben, amikor a légiósaink is cserélődtek, és innentől kezdve a harcosság is egyre nőtt a lányokban – értékelte a formajavulást Donkó Orsolya, a csapat edzője. – Szerdán hazai közönség előtt is be kell bizonyítanunk, hogy tudunk küzdeni, és ha ez okos játékkal és a szurkolók buzdításával párosul, a Sopronnak még egyszer el kell majd látogatnia hozzánk”.

Az első meccsen elszenvedett 19 pontos fiaskóról a fiatal szakember elmondta, elemezték a mérkőzést, amelyet az első félidőben összehozott kilenc eladott labda és a soproni Holt fantasztikus teljesítménye miatt vesztettek el.

A tréningen a csapat egyik legrutinosabb játékosa, Fürész Emőke sem volt a legjobb bőrben, látszott rajta, iszonyatos terhelés jelentenek a játékosoknak a kétnaponta játszott meccsek.

„A térdeim annyira megviseltek, hogy gyakorlatilag három nap sem elég rá, míg kipihenem magam. Ennek ellenére nincs más választásom, mint kiadni magamból a maximumot, és ha kicsit lassulunk is a sorozatterhelés miatt, mindent megteszünk majd a győzelemért” – mondta a rutinos csapatkapitány.

 
AJÁNLOTT OLDALAK
 » love.hu
 » ingatlanok.hu
 » book.hu
 » Utasbiztosítás a Biztosítók.hu-n
 » biztositok.hu
 » data.hu