Európa-bajnokság Sopron és Szeged között

Szerző: shLétrehozva: 2009. május 21. 17:33
Tíz év után hagyja el idén nyáron Sopron városát és költözik Szegedre Horváth Zsuzsa, a magyar női kosárlabda-válogatott játékosa. A 25 éves erőcsatár honlapunknak elmondta, nagyon nehéz döntés volt elhagyni azt a helyet, melyhez oly sok élmény és siker fűződik. A nagykanizsai születésű játékos – akit éppen pihenőnapján értünk utol - természetesen beszélt a nemzeti csapat Európa-bajnoki esélyeiről is.


- Ön valóban hűséges volt a hűség városához. Miért döntött tíz év után a váltás mellett?

- Aki a sportban él, tudja, minden játékosnak, edzőnek eljön egyszer az az idő, amikor úgy érzi, változásra van szüksége. Nálam most jött el ez a pillanat. Egy kis levegőváltozásra volt szükségem. Nem mondom, nehéz volt meghozni ezt a döntést. Rossz érzés, hiszen nagyon jó közösségből igazolok el. Jóban vagyok mindenkivel a csapatból és a vezetőségből is, rengeteg sikert értünk el együtt.

- Nem is próbálták meg visszatartani?

- De, próbáltak lebeszélni. Sőt Török Zoltán klubelnöktől az ajánlatot is megkaptam. Ennek ellenére én már korábban eldöntöttem, hogy eligazolok.

- A külföldre szerződés szóba sem került?

- Már tavaly gondolkoztam rajta, hogy változtatni kellene. Akkoriban kaptam külföldi ajánlatokat. Mostanra viszont átértékeltem a dolgot. Úgy gondolom, amíg itthon szükség van a magyar játékosokra, addig miért ne maradnék?

- Ismert, hogy a következő állomása a Szeviép-Szeged lesz. A mostani bravúrokkal teli szezon után mit érhet el új csapatával?

- Bajnokok leszünk!

- Ez ám az önbizalom!

- Jó csapat a Szeged, így nincs kétségem afelől, hogy a bajnoki címért fogunk harcolni. Új együttesem már a mostani szezonban is megmutatta, hogy méltó vetélytársa a Pécsnek és a Sopronnak. Ráadásul lesznek még erősítések valószínűleg. Várhatóan augusztus elején vagy közepén Németh Bernadettel együtt csatlakozunk majd a kerethez.

- Talált már lakást Szegeden?

- Igen, Betti korábbi lakásába költözöm majd. Már el is költöztem Sopronból, először hazamentem Kanizsára, négy-öt nap múltán pedig el is kezdődött a felkészülés az Európa-bajnokságra.

- Mit gondol mire lehet majd elég Lettországban ez a jól felépített felkészülési program?

- Esélyekről semmiképpen sem szeretnék beszélni. Nagyon fiatal a csapatunk. Így előfordulhatnak olyan problémák, amiket nem biztos, hogy ki tudunk küszöbölni, és akár meglepetést is okozhatunk. Sok minden benne van ebben az együttesben. Nagyon keményen edzünk, napi két tréning a menü. A csapat nagy része már tavaly együtt játszott, amikor én a térdműtétem miatt nem tudtam szerepelni. Szerencsére annak ellenére, hogy most nem voltunk még olyan sokat együtt, gyorsan összeálltunk. Szövetségi kapitányunk pedig mindent tud erről a sportágról, így szakmailag sem vagyunk hátrányban.

 
AJÁNLOTT OLDALAK
 » love.hu
 » ingatlanok.hu
 » book.hu
 » Utasbiztosítás a Biztosítók.hu-n
 » biztositok.hu
 » data.hu