Bajnokesélyes csapat alakul Pécsett

Szerző: shLétrehozva: 2009. augusztus 11. 12:26
Ismét bajnokesélyes csapat alakulhat Pécsett, Fűzy Ákos kezei alatt. A MiZo női kosáregyüttesének vezetői hétfői sajtótájékoztatójukon több fontos bejelentést is tettek a közvélemény felé. Talán a legörömtelibb a szurkolók számára: Iványi Dalma további három évig marad a baranyaiaknál, ahogy Kelly Mazzante is hosszabbított. Új arcokat is fel lehet majd fedezni a parketten pécsi mezben. Horváth Lilla Sopronból, míg Allie Quigley pedig a WNBA-ből érkezett.


Fűzy Ákos első évét töltötte a szakmai munka első számú felelőseként Pécsett a 2008-2009-es idényben. Rátgéber László méltó örököse a bajnokságban dobogóra vezette övéit és nem mellékesen a kupát is a magasba emelhette játékosaival együtt. No, meg ott volt az Euroliga-szereplés is, amely szintén nem lebecsülendő. A következő szezon céljaihoz azonban szükséges a keret megerősítése.

A kupa megvédéséhez és ahhoz, hogy ismét bajnoki címre esélyes legyen a csapat mindenképpen kellett a vérfrissítés. Nem is haboztak túl sokáig a vezetők. Hétfőn bejelentették két új játékos érkezését, illetve két meghatározó ember szerződéshosszabbítását.

Kezdjük az utóbbiakkal. Az együttes szellemi vezére, Iványi Dalma újabb hároméves szerződést írt alá a klubbal, így 1999-es hazatérése óta a tizedik idényét kezdheti majd el Pécsett. Rajta kívül a 27 éves Kelly Mazzante is marad, a magas bedobó újabb egy évig erősíti majd Fűzy Ákos csapatát. 

No, és akkor az erősítések (amelyek egyébként még nem értek véget...). A magyar szurkolók számára ismerősebb lehet Horváth Lilla, aki Sopronból teszi át a székhelyét délre. Igaz, ennek tanulmányi okai is vannak, hiszen a négyes poszton bevethető 19 éves kosarast felvették a Pécsi Tudományegyetemre, így logikus volt, hogy a városban folytassa pályafutását is. 

Az utánpótlás-válogatott játékoson kívül egy amerikai játékos is érkezett a pécsiekhez. Allie Quigley a WNBA-ben szereplő Phoenix Mercurytól jön, annak ellenére, hogy elmúlt idényét a török Mersinben töltötte. A MiZo honlapjának beszámolója szerint szerződtetésekor sokat nyomott a latban Nicol Ohlde és Mazzante véleménye, akik szintén pattogtattak, pattogtatnak az arizonai csapatban. 

 
AJÁNLOTT OLDALAK
 » love.hu
 » ingatlanok.hu
 » book.hu
 » Utasbiztosítás a Biztosítók.hu-n
 » biztositok.hu
 » data.hu