A Pécs dupla annyit szórt, mint a Vasas

Szerző: shLétrehozva: 2008. október 12. 21:08
Nem hozott nagy csatát a MiZo Pécs 2010 – Vasas-Csata mérkőzés a kosárlabda női NB I 4. fordulójában. A papírforma beigazolódott, végül 49 pont volt a különbség a két együttes között, a végső dudaszó pillanatában 98-49-et mutatott az eredményjelző.


KOSÁRLABDA, NŐI NB I. 4. FORDULÓ
MIZO PÉCS 2010 – VASAS-CSATA 98-49 (24-8, 23-15, 26-13, 25-13)
Pécs, 1100 néző, vezette: Makovszky Sz., Fekete L.
PÉCS: Iványi 2, Mazzante 6/6, MÉSZÁROS 10/3, VAJDA 15, Queenan 14. Cs.: SOMOGYI 12/6, GRAZIANE 13, Raksányi 13/3, Ruják 5, Török 6, Ruppert 2, Késői. Edző: Füzy Ákos.
VASAS: Czank 9, LAKLÓTH 4, Fejes 20/3, Fritz 8, Mansaré F. 4 Cs.: Győr 4, Bajnóczi, Mansaré M. Edző: Tursics Sándor.
Az eredmény alakulása. 3. p.: 7-4. 7. p.: 14-4. 9. p.: 19-6. 13. p.: 28-15. 17. p.: 42-19. 23. p.: 57-32. 28. p.: 67-36. 32. p.: 76-36. 37. p.: 93-39.
Kipontozódott: Mansaré F. (27.)

 

A pécsi csapat „Juventus-mezre” emlékeztető fekete-fehér, csíkos felsőben kezdett melegíteni. Ilyen jellegű felsőrészben emberemlékezet óta nem készültek mérkőzésre a hazaiak, de mostantól betört az olasz divat Baranya megyeszékhelyére... A vendégek a szokásosnak mondható piros-kékben várták a feldobást.

 

Nem kezdett rosszul a Vasas-Csata, de csak a harmadik percig tudott lépést tartani, utána hosszú percekig nem dobtak kosarat Tursics Sándor tanítványai, aki ezért két perc huszonhárom másodperccel a negyed vége előtt időt kért.

 

Az utolsó pillanatokban Raksányi Krisztina dobott egy triplát, ezzel le is pergett az első 600 másodperc.

 

A folytatásban egyértelműen fölénybe kerültek a hazaiak, még öt percnél is több volt vissza a szünetig, mire a Vasas már elérte az ötödik csapatszemélyit, ezért az Iványi Dalma által dirigált ötös minden szabálytalanság után büntetőt dobhatott.

 

Még három perc negyvenkilenc másodperc volt vissza a nagyszünetig, amikor ismét a fővárosiak edzője szakította meg időkéréssel a játékot. A folytatásban mégis Brooke Queenan szerzett kosarat.

 

A harmadik tízperces időszakban nagy izgalmak nem történtek a pályán, annál inkább a pálya szélén. Néhányszor a játékvezetők nem úgy fújtak, ahogyan Tursics Sándor látta az eseteket, ebből alakult ki némi szóváltás, miközben az is elhangzott, jobb volt, amíg sztrájkoltak a sípmesterek.

 

Az utolsó jó dobásokat Ruják Nórától láthatták a nézők, öt másodperccel a második kisszünet előtt szórt be két büntetőt.

 

Az utolsó szakaszban végképp kidomborodott a pécsi fölény, mind pontokban, mind... játékban. Sorra hullottak a kosarak a fővárosiak gyűrűjébe, akik már kezdés pillanatában tudhatták, sok esélyük nincsen az elmúlt szezon ezüstérmese ellen.

 

EDZŐSZEMMEL
Füzy Ákos: – Megint léptünk egyet előre. Kezdünk úgy játszani, ahogyan szeretném. A védekezésünkben is akadtak olyan szakaszok, amikor kiemelkedőt nyújtottunk.
Tursics Sándor: – A Pécs egy euroligás csapat, valóságos játékosdömping zajlott náluk a nyáron. Velük szemben pedig öt ifjú titán. Ehhez képest ideküldenek egy olyan szürkeruhást, aki tekintélytiszteletből azt játékost is kipontozza, aki hozzá sem ért az ellenfélhez. Ezen túlmenően, azért a két együttes közötti különbség az eredményben reális volt.

 

 

 
AJÁNLOTT OLDALAK
 » love.hu
 » ingatlanok.hu
 » book.hu
 » Utasbiztosítás a Biztosítók.hu-n
 » biztositok.hu
 » data.hu