A Kecskemét kifosztotta Pécset

Szerző: shLétrehozva: 2009. június 29. 12:09
Az elmúlt hét végén sajtótájékoztató keretében bemutatta stábját és új játékosait a Kecskemét férfi kosárlabdacsapatának új szakmai igazgatója, Sztojan Ivkovics. A szerb származású szakember négy korábbi, pécsi tanítványát is magával csábította Bács-Kiskun megye székhelyére, illetve egy litván olimpikont is leigazolt Kaposvárról.. A megújuló - és egyben főtámogatóját elveszítő - klub célja a legjobb nyolcba kerülés lesz a következő idényben.


Nem volt könnyű dolga Sztojan Ivkovicsnak, amikor megérkezett Kecskemétre, hiszen a csapat átalakulása és költségvetési gondok miatt alig nyolc profi játékost tud majd foglalkoztatni a következő szezonban. A régiek közül mindössze Csorvási Milán maradt meg, ám mellette öt olyan kosaras is érkezett, akik az élvonal szinte bármely csapatánál megállnák a helyüket.

Bencze Zoltán, Dénes Gábor, Tóth Norbert és Wittmann Krisztián ugyanis követték mesterüket Kecskemétre, így jelentősen megerősödött a piros-fehér csapat. Mindannyian  két esztendőre írtak alá. Rajtuk kívül Ivkovics elcsábította Kaposvárról Kestutis Marciulonist, aki a litván válogatottal még a sydney olimpián is szerepelt. Várható még egy amerikai légiós érkezése is, aki a 2-3-as poszton vethető be.

Ivkovics segítője Forray Gábor lesz, aki az elmúlt szezonban ideiglenesen már irányította az együttest. A klubigazgatói pozíciót Király Sándor tölti majd be, ő felel a klub imidzsének építéséért és a szövetséggel és egyéb partnerekkel való kapcsolattartásért.

Bár főtámogatóját, az Univert elveszítette az egyesület, ám így is a legjobb nyolcba kerülés a célja az átalakult csapatnak. A klub egy új sportvállalkozás égisze alatt folytatja a munkát az önkormányzat segítségével.

 
AJÁNLOTT OLDALAK
 » love.hu
 » ingatlanok.hu
 » book.hu
 » Utasbiztosítás a Biztosítók.hu-n
 » biztositok.hu
 » data.hu