A Bulls elvette a Celtics pályaelőnyét

Szerző: shLétrehozva: 2009. április 19. 08:33
Négy mérkőzést játszottak az észak-amerikai profi kosárlabda-bajnokság, az NBA rájátszásának első fordulójában: egy arénában hazai, míg három csarnokban vendéggyőzelem született. A legnagyobb meglepetést a Chicago Bulls okozta, amely idegenben múlta felül, hosszabbítás után a Boston Celtics együttesét.


 

NBA, RÁJÁTSZÁS, NEGYEDDÖNTŐ:
KELETI FŐCSOPORT:
Cleveland Cavaliers–Detroit Pistons 102–84
Boston Celtics-Chicago Bulls 103-105 – hosszabbítás után
NYUGATI FŐCSOPORT:
San Antonio Spurs-Dallas Mavericks 97-105
Portland Trail-Blazers-Houston Rockets 81-108

 A nagy múltú, az elmúlt években azonban ritkán remeklő chicagóiak már az első negyedben jól játszottak, igaz a dudaszó pillanatában 28-28 volt az állás. Az igazi Bulls-parádé ezután következett, a 25-16-os részsiker megalapozta a sikeres folytatást. A Celtics azonban nem adta fel, sőt a harmadik felvonás után már 1 ponttal vezetett.

Az alapjátékidő végére döntetlen lett az eredmény, majd a ráadást 8-6-ra nyerték Michael Jordan utódai.

A Chicago Bullsból Derrick Rose 36 ponttal emelkedett ki, de Ben Gordon (20), Tyrus Thomas (16) és John Salmons (12) is remek teljesítményt nyújtott. A Bostonnál Rajon Rondo 29 pontig jutott, míg Paul Pierce 23 egységet tett hozzá az összteljesítményhez. A sérült Kevin Garnett hiánya azonban nagyon érződött, így a Keltáktól most már bravúr is kell a továbbjutáshoz.

 
AJÁNLOTT OLDALAK
 » love.hu
 » ingatlanok.hu
 » book.hu
 » Utasbiztosítás a Biztosítók.hu-n
 » biztositok.hu
 » data.hu