Első bajnoki győzelmét ünnepelte a HNKC

Szerző: shLétrehozva: 2008. szeptember 24. 20:11
Idei első bajnoki győzelmét aratta az ASA-Consolis-HNKC NB I-es női kézilabdacsapata a bajnokság negyedik fordulójában, miután hazai pályán 29-25-re verték a Vác együttesét. A hazaiak legjobbja a bravúrokat bemutató cserekapus Vörös volt, míg a vendégektől a nyolc gólos Veszeli volt a legeredményesebb.


 

NB I-ES NŐI KÉZILABDA-MÉRKŐZÉS, 4. FORDULÓ:
ASA-Consolis-HNKC–Vác 29–25 (16–12)
Hódmezővásárhely, Új Sportcsarnok, 700 néző. Vezette: Kocsmáros, Nagy.
HNKC: Abramovics – Lovász 1, Nyikolajenko 3, Gerstmár R. 5, Gaál 2, Jókai 3, Koroknai 6 (2). Csere: Vörös (kapus), Fülöp 1, Wolf 7 (6), Pollaková, Földes, Szepesi 1, Domokos. Edző: Farkas József.
VÁC: Juhász – Orbán 7, Bagócsi 2, Schmidt 2, Ábrahám 2, Farkas 3, Gerstmár Sz. Csere: Nábelek (kapus), Veszeli 8 (5), Barján, Szilágyi, Orosz 1. Edző: Kenyeres József.
Kiállítások: 14, ill. 14 perc.
Hétméteresek: 9/8, ill. 5/5.




A hetedik percig nem tudtak egymástól meglépni a csapatok, ám 5–5 után szűk öt perc alatt egy 5-0-ás sorozatot produkált az első győzelmére váró Hódmezővásárhely (10–5). Ám amilyen hamar megszerezték a tetemes előnyt, olyan hamar el is illant: a vendégek 12-11-nél egy gólra megközelítették a HNKC-t. A félidő hajrája viszont ismét a hazaiaké volt, Farkas József együttese a szünetig négy találatra hízlalta előnyét.


A fordulás után a Vásárhely kezdett jobban, jobbára Wolfék akarata érvényesült, és a végjátékra el is dőlt a két pont sorsa (26–20). Az utolsó percek már örömjátékot hoztak, az ASA megszerezte első idei bajnoki győzelmét.

 
AJÁNLOTT OLDALAK
 » love.hu
 » ingatlanok.hu
 » book.hu
 » Utasbiztosítás a Biztosítók.hu-n
 » biztositok.hu
 » data.hu