Senkitől sem félnek a fehérvári hokisok

Létrehozva: 2012. január 25. 10:22
Bravúr! A Sapa Fehérvár AV19 kedden este fölényesen, 7-1-re nyert Salzburgban az osztrák jégkorongligában (EBEL). A magyarok a bajnok otthonában diadalmaskodtak, az általuk diktált hatalmas tempót végig bírták, frissebbek és sokkal eredményesebbek voltak osztrák ellenfelüknél.


 

"Elsősorban annak köszönhető ez a diadal, hogy az elejétől a végéig fantasztikus tempót tudtunk diktálni a mérkőzésen - nyilatkozta Énekes Lajos másodedző a csapat honlapján. - Nagyon ritkán fordult csak elő, hogy a hazaiak be tudtak minket szorítani a kapunk elé. Kulcsfontosságú volt, hogy vezetést tudtunk szerezni, emiatt ők kinyíltak hátul, amit nagyon jó százalékkal ki is használtunk. Minél több gólt lőttünk, annál jobban akart zárkózni a Salzburg és ezáltal több lehetőségünk volt nekünk is. Mindamellett erőben és fejben is jobbak voltunk a hazaiaknál. Örömteli, hogy mind a négy sorunk remek produkcióval állt elő."

A szakember hozzátette, a játék képe alapján ekkora különbség nem volt, de az jól látszott, hogy fizikálisan nem ugyanott tart a két társaság. A Salzburg sokkal fáradtabbnak tűnt, nem is sikerült tartós mezőnyfölényt kiharcolniuk a meccsen. A mieink helyzetkihasználása és a kapusteljesítménye is parádés volt. Hiába lőttek 34-szer kapura az osztrákok, mindössze egyszer vették be a kiválóan védő Bálizs kapuját, míg mi a 2-3-ik harmadban mindössze 11 kapura lövésből 6 gólt szereztünk.

Eredmény, középszakasz az 1-6. helyért:

Red Bull Salzburg (osztrák)-Sapa Fehérvár AV19 1-7 (0-1, 0-2, 1-4)

a magyar csapat gólszerzői: Vas (10.), Mihály (29., 41.), Palkovics (30.), Sofron (42., 48.), Ladányi (57.)

 
AJÁNLOTT OLDALAK
 » love.hu
 » ingatlanok.hu
 » book.hu
 » Utasbiztosítás a Biztosítók.hu-n
 » biztositok.hu
 » data.hu