Amikor 82 gól esik a jégkorongkapuba

Szerző: shLétrehozva: 2008. szeptember 8. 19:44
Történelmi végeredménnyel szolgáltatott a női jégkorongozók női téli olimpiai selejtezője szombaton, amikor a Szlovákia legjobbjai kiütéses, 82-0-ás (!) győzelmet arattak Bulgária ellen Lettországban.


A sportban legkevésbé járatos mindennapi ember sem lepődne meg azon, ha egy kosárlabda-mérkőzésen 82 pontot dobna egy csapat. Ugyanakkor ha mindez egy jégkorongarénában történik meg, arra még a legjártasabb szakértők is felkapják a fejüket.

 

Szombaton, a szlovák női jégkorong-válogatott pontosan ilyen arányban győzedelmeskedett Bulgária legjobbjai ellen a 2010-es téli olimpiai selejtezők során. A találkozó előtt a sportban számottevő múlttal rendelkező ország számított az esélyesebbnek, azonban senki sem számított arra, hogy ekkora különbséggel múlja felül aktuális ellenfelét.

 

A bolgárok nem tartoznak a világ jégkorongsportjának élmezőnyébe, különösen akkor, amikor a női mezőnyről van szó, hiszen a 7,4 milló lakossal rendelkező ország mindössze 37 igazolt játékossal rendelkezik.

 

Ennek tudatában is egyedülálló, hogy 82 alkalommal csengettek a szlovákok a balkáni ország legjobbjai ellen. Az első harmadban már sokat sejtetett az eredmény és a tudásbeli különbség, hiszen öt perc után 7-0, majd nem sokkal később 19-0 volt az állás és mire az első harmad végét jelző dudaszó megszólalt, már 31-szer ünnepelhettek a szlovákok.

 

A 82 gólos győzelem ezek után nem is érhette meglepetésként a nézőket, ráadásul a bolgárok képtelenek voltak a hatvan perc alatt betalálni a kapuba. Így a 30-1-es horvátok és 41-0-ás olaszok ellen elszenvedett vereséget követően újabb nem mindennapi teljesíményt produkáltak.

 

A bolgárok hálóőrei közül Soseva 134 lövésből 57-et hárított, míg Drazseva öt kísérletből egyszer sem tudott védést bemutatni, így az utolsó helyen 1-192-es gólaránnyal zártak csoportjukban.

 

Az eredmény versenyre kel minden idők legrosszabb nemzetközi teljesítményével a sport történetében. Labdarúgásban a csúcsot az ausztrálok tartják, akik 31-0-ra intézték el Amerikai Szamoa legjobbjait világbajnoki selejtezőn, ahol Archie Thompson 13 góllal vette ki részét a sikerből.

 

A rögbiben hasonló demoralizáló győzelmet az ausztrálok arattak Namíbia ellen, még a 2003-as világbajnokságon, amikor 22 célt értek el és a sportban ritkán látható végeredményt, 142-0-ás verést mértek az afrikai országra.

 
AJÁNLOTT OLDALAK
 » love.hu
 » ingatlanok.hu
 » book.hu
 » Utasbiztosítás a Biztosítók.hu-n
 » biztositok.hu
 » data.hu