Wallberg, Rufus, Mihály és a többiek

Szerző: shLétrehozva: 2009. február 19. 18:11
Kettős csíkszeredai győzelemmel ért véget a magyar-román közös jégkorongbajnokság, a MOL Liga. A HC Csíkszereda magabiztosan 3-0-ra verte városi riválisát a sorozat döntőjében. Az elődöntőkben az Újpest és az NZ Stars csapatai próbálták megtörni a csíki inváziót – sikertelenül. A héten pedig az is kiderült, kik voltak a sorozat legjobbjai.


A legjobb kapus az NZ Stars hálóőre Björn Wallberg lett, aki az 1010 kapuja felé irányuló lövésből mindössze 75 gólt kapott. A legjobb hátvéd a másik elődöntős csapatból, az Újpestből került ki: Igor Rufus +/- mutatója hátvéd létére +53 volt, amely remek teljesítményről tanúskodik.

A támadók közül Mihály Árpádot emelte ki a szakma. A bajnokcsapat húzóembere 40 gólja mellé még 39 gólpasszot is jegyzett. E teljesítményt is sikerült felülmúlnia azonban Patrik Sigvard Wallenbergnek. A másik szeredai csapat csatára kereken félszáz góllal terhelte az ellenfelek hálóját, mely mellé 31 asszisztot is felmutatott. Ezzel méltán érdemelte ki a bajnokság legértékesebb játékosának járó díjat.

Egy internetes szavazáson a szurkolókat is megkérdezték, kit láttak a legjobbnak. Náluk Ladislav Sikorcin végzett az élen. Az Újpest 23 éves centere Mihály Árpádot és Patrik Sigvard Wallenberget utasította maga mögé. A legjobb magyar Borbás Gergő lett, az újpestiek válogatott támadója a negyedik helyen végzett.

 
AJÁNLOTT OLDALAK
 » love.hu
 » ingatlanok.hu
 » book.hu
 » Utasbiztosítás a Biztosítók.hu-n
 » biztositok.hu
 » data.hu