Vér folyt, de kiütéssel győzött a Volán

Szerző: shLétrehozva: 2009. január 13. 21:29
Parádés játékot nyújtott az Alba Volán a Jesenice ellen, Kovács, Tokaji és Hegyi góljával már két harmadot követően lemosták a jégről a durvaságtól sem visszariadó szlovéneket, majd Palkovics és Martz gólja már a kiütést jelentette. A fehérváriak végül 5-1-re győztek az osztrák élvonalbeli (EBEL) jégkorongliga 45. fordulójában kedden.


JÉGKORONG, EBEL, 45. FORDULÓ:
ALBA VOLÁN – ACRONI JESENICE 5-1 (1-0, 2-0, 2-1)
Székesfehérvár, 2200 néző. Vezette: Christian Jelinek, Ulrich Erd, Ladislav Smetana.
ALBA VOLÁN: Szuper (kapus) – Byström, Bonni (1), Fekete, Martz 1 (1), Guerriero, Martens, Tokaji 1, Palkovics 1, Ocskay (1), Kovács Cs. 1 (1), Horváth A., Jobb, Hegyi 1, Nagy G., Sofron (1), Ondrejcik, Benk, Vaszjunyin, Fodor. Vezetőedző: Ted Sator.
ACRONI JESENICE: Hocevar (kapus) – Kranjc, Martin, Rodman D., Rodman M. 1, Strömberg, Robar, Kovacevic, Razingar, Terlikar, Pare, Dervacic, Rebolj, Manfreda, Poloncic, Hafner, Selan, Vidmar, Jeglic, Brus, Rajsar. Vezetőedző: Doug Bradley.
Kiállítások: 6 ill. 12+10 perc

Ted Sator, az Alba Volán vezetőedzője a mérkőzés előtt nem győzte hangsúlyozni: csak akkor lehet még esély a nyolc közé jutásra, ha az elkövetkezendő tíz meccsből hétszer győz a csapat, ráadásul a hétből hatszor hazai környezetben játszhatnak a fehérváriak. A héten mind a három összecsapást a Raktár utcában rendezik, s a szlovén Jesenice közel sem tűnt verhetetlennek a kezdés előtt.

 

A szurkolók már mintha úgy éreznék: ez a hajó elment, hiszen közel ezer nézővel kevesebben jelentek meg a csarnokban a korábbiakhoz képest. Akik viszont kilátogattak a metsző hidegben, azonnal bosszankodhattak, hiszen Palkovics előbb a korong fölé ütött, majd Byström az üres kapu mellé.

 

Az ilyen intermezzók ráadásul csak rontják az amúgy sem derűs hangulatot, amit talán feledtetett egy időre, hogy a ljubljanai meccshez hasonlóan ezúttal is góllal kezdett a Volán: Jeglic és Robar büntetése miatt kettős fórban játszó hazaiak Kovács Csaba találatával szereztek vezetést, s ekkor csak bízhattunk abban, hogy nem a Ljubljanában látott módon alakul a meccs sorsa.

 

Kettős hátrányba került a középső harmad elején a Volán, Tokaji után Guerriero is mehetett pihenni, de a feketeleves a Jesenicének csak ezután jött: a hazaiak nagyszerűen kivédekezték a hátrányt, Martz megindult a jobbszélen, s az épp a büntetését letöltő Tokajinak passzolta be a korongot, aki a hálóba vágta. A harmadot Hegyi parádés gólja, valamint Guerriero felrepedt és vérző szája zárta, biztosnak tűnt a hazai győzelem.

 

A záró húsz percben a Jesenice tovább folytatta alattomos játékát, tehette, hiszen a bírók inkább elfordultak a kirívó szabálytalanságok láttán, pedig még vér is folyt - Guerriero -, avagy ijesztően hosszú másodpercekre maradt lenn a jégen egy fehérvári: Tokaji. A hazaiak azoban állták a sarat, Palkovics gólja élményszámba ment, majd Nathan Martz is betalált, így már öttel mentek a hazaiak, akiknem az sem szegte kedvét, hogy a szlovének egy szerencsés góllal szépítettek Marcel Rodman révén, ami után zúgott a bírók pocskondiázása...

 

Ezzel a sikerrel talán megindul a Volán felfelé, ami kellő nyugalmat hoz az utóbbi hetekben oly feszült Raktár utcai öltözőbe.

 

EDZŐSZEMMEL:
Ted Sator: – Mind a három sorunk maximális fordulaton játszott, ennek köszönhető a győzelem. Éppen ma délelőtt beszélgettünk el a csapattal egyenként és az is fontos, hogy nem volt fáradt a társaság.
Doug Gradley: – Kettős emberelőnyben játszott és gólt ütött a Volán, míg nekünk ez nem sikerült, nem volt fegyelmezettek a játékosaim és még emberfórban is betalált ellenfelünk.  

 

 
AJÁNLOTT OLDALAK
 » love.hu
 » ingatlanok.hu
 » book.hu
 » Utasbiztosítás a Biztosítók.hu-n
 » biztositok.hu
 » data.hu