Tizet számolt Volán az Innsbruckra!

Szerző: shLétrehozva: 2009. január 23. 21:38
Ilyet még nem látott Székesfehérvár! Az Alba Volán megsemmisítette a rájátszásért vívott harcban egyik legnagyobb riválisát, az Innsbruckot az osztrák jégkorongbajnokság 49. fordulójában. A 10-1-es végeredményt stílszerűen a tizes mezben játszó Nagy Gergő állította be, büntetőből. Ilyen arányú győzelemre nem volt még példa a fehérváriak EBEL-történelmében, ráadásul tíz gólt még egy csapat sem szerzett az osztrák bajnokság idei szezonjában.


JÉGKORONG, EBEL, 49. FORDULÓ:
ALBA VOLÁN – HC TWK INNSBRUCK 10-1 (2-0, 4-1, 4-0)
Székesfehérvár, 2800 néző. Vezette: Horst Tschebull, Florian Widmann, Alexander Wohlmuth.
ALBA VOLÁN: Szuper (kapus) – Tokaji (2), Horváth A. 1, Palkovics, Ocskay 1, Fekete, Bonni, Byström 1, Kovács Cs (1)., Martz 1 (2), Guerriero 2 (1), Martens, Jobb, Hegyi 1, Nagy G. 1 (1), Sofron (1), Ondrejcik 1, Tóth A., Benk (1), Fodor, Vaszjunyin 1. Vezetőedző: Ted Sator.
INNSBRUCK: Kotyk (kapus) – Unterluggauer, Lakos P., Salfi, Murray (1), Henderson, Brennan, Letang 1, Guolla, Johner, Bellissimo, Vogl, Hohenberger, Woger, Pewal, Mössmer, Sarg, Hanschitz, Steinacher. Vezetőedző: Greg Holst.
Kiállítások:10 ill. 20 perc
TOVÁBBI EREDMÉNYEK:
  • GRAZ-LJUBLJANA 4-1 (0-0, 2-1, 2-0)
  • LINZ-VIENNA 1-7 (1-3, 0-3, 0-1)
  • SALZBURG-JESENICE 3-2 (1-1, 1-0, 0-1, 0-0, 1-0)-BÜNTETŐKKEL
  • KLAGENFURT-VILLACH 0-3 (0-0, 0-0, 0-3)

A legutóbbi, jesenicei kirándulás 7-2-es vereséget hozott az Alba Volán számára, ami azért is bosszantó, mert előtte néhány nappal még a fehérváriak diadalmaskodtak 5-1-re a szlovének ellen, igaz, idegenben már tartalékosan vették fel a küzdelmet a kék-fehérek. A rájátszáshoz azonban győzni kellett volna, mint sok más mérkőzésen, de ugyanezt elmondhattuk a ma esti Innsbruck elleni összecsapás előtt is. S ha már a tiroliak: sokáig azt hihettük, hogy a Ljubljana és a Graz jelenti majd a legnagyobb ellenfelet a fehérváriak számára, de idővel a Graz magára talált, s most már az Innsbrucknak kell aggódnia, hogy odaérjen a nyolc közé.

Hogy pattanásig feszültek az indulatok a vendégeknél, azt már az első percekben lehetett látni, hiszen a piros-fehér mezesek az első harmadban nem sokat törődtek a jégkoronggal, egyre-másra aprították a hazaiakat, mintha egy hentesüzletben lettek volna, márpedig az egykor vágóhídja révén húsipari hatalomnak számító Székesfehérváron már hosszú évekkel ezelőtt megszűnt a húsfeldolgozás… Erről aligha tudhatott bármit is Kotyk kapus, aki már az első percben gólt kapott Guerrierótól, válaszul azonnal leütötte a gólpasszt jegyző, így a közelben ólálkodó Nathan Martz-ot. Idegesen, kapkodva játszott a gól után a TWK, s ez bizony a Volán malmára hajtotta a vizet. A vendégek kapusának nem számított, hogy durva játékért két percet kapott, hiszen helyette más játékos töltötte le a büntetést, így továbbra is magáról megfeledkezve sózhatott oda bármely kék-fehér korongosnak. Ám ezúttal választ is kapott: Martz átadása után Byström elemi erővel, közelről küldte a pakkot Kotyk hálójába.

Álomszerűen kezdődött a középső harmad hazai szempontból, a teljesen dekoncentrált Kotyk végképp megtanulhatta: kifizetődőbb lett volna a játékra és a korongra figyelni, mert előbb a Jesenicében is eredményes védő, Horváth András, majd pillanatokkal később Guerriero mattolta. S ezzel még nem volt vége, mert a harmad nyolcadik percében Ondrejcik távolról bombázott a kapu közepébe. 5-0! Letang gólja csak az eredmény kozmetikázására volt elegendő, s ekkor sokaknak eszébe jutott, hogy ebben a szezonban az Innsbruck minden alkalommal vereséggel távozott Fehérvárról, mi több, egyszer idegenben is győzni tudott ellenük a Volán. S hogy ez biztosan így legyen most is, arról Martz újabb találata gondoskodott, ami után Kotyk kapust stílszerűen lehívta edzője a jégről…

Nem járt sokkal jobban azonban kollégája, Bacher sem, hiszen alig kezdődött el az utolsó húsz perc, Vaszjunyin és Ocskay lövése nyomán neki is a hálóba kellett nyúlnia, s ekkor a közönség már a kétszámjegyű győzelemért szurkolt. Nem véletlenül voltak oly' idegesek az innsbruckiak, hiszen utóbbi hat meccsükből ötször kikaptak, de olyan csúnya zakóba, amibe Fehérváron szaladtak bele, még nem volt példa a HC idei szezonjában, főleg úgy, hogy öt perccel a vége előtt Hegyi Ádám is feliratkozott a gólszerzők közé.

Felrobbant a csarnok, midőn a bírók 9-1-nél büntetőt ítéltek a hazaiaknak, amit Nagy Gergő magabiztosan - egy ilyen meccsen nem is lehet másként - értékesített.

Az Alba Volán még ilyen arányban is teljesen megérdemelt győzelmet aratott az olykor durva és sportszerűtlen Innsbruck ellen, példát mutatva ezzel a jégkorong iránti alázatból, már csak azért is, mert a fehérváriak nem mentek bele az adok-kapokba, hanem végig a játékra koncentráltak. A fantasztikus siker ellenére csupán matematikai esélye van a fehérváriaknak a rájátszásba jutásra, öt mérkőzés alatt hétpontos hátrányt kellene ledolgozniuk.


EDZŐSZEMMEL:

Ted Sator: Nem is igényel kommentárt ez a gyönyörű győzelem, minden sorunk fantasztikusan játszott, és a végén tehermentesítettük kulcsjátékosainkat, így több lehetőséget kaptak azok, akik eddig kevesebbszer bizonyíthattak.

Greg Holst: Értetlenül állunk a vereség előtt. Ki kell elemezni a videófelvételeket, hátha kiderül a kudarc oka.

 
AJÁNLOTT OLDALAK
 » love.hu
 » ingatlanok.hu
 » book.hu
 » Utasbiztosítás a Biztosítók.hu-n
 » biztositok.hu
 » data.hu