Ted Sator távozhat Székesfehérvárról

Szerző: shLétrehozva: 2009. január 14. 11:16
Annak ellenére, hogy az Alba Volán jégkorongcsapata kedd este 5-1-es győzelmet aratott az Acroni Jesenice ellen, még nem teljes a béke a vezetők és a szakmai stáb tagjai között. Úgy hírlik, az NHL-es múlttal rendelkező edző, Ted Sator mérkőzései meg vannak számlálva Fehérváron, miután a gárda ezúttal sem jut be a legjobb nyolc közé, és a szakember nem hajlandó ennek a felelősségét még részben sem magára vállalni.


Egy ideje már áll a bál az Alba Volán jégkorongozóinak háza táján, hiszen egyrészt gazdasági szempontból pokoli év vár az együttesre, másrészt úgy tűnik: ebben a szezonban sem jut be a csapat a rájátszást jelentő legjobb nyolc együttes közé. A Ted Sator vezette szakmai stáb hiába forgatta állandóan a sorok összetételét, a Graz elleni hazai 0-4 után elúszni látszik a hajó, vereség vereséget követett, s éppen a legnagyobb ellenlábas graziak feltámadása reménytelen helyzetbe sodorta a kék-fehéreket.

Csak fokozta a feszültséget, hogy Ted Sator felesége játékos-menedzserként tevékenykedik, s ennek köszönhetően több légiós is a Volánhoz került. Csakhogy ezek a külföldiek finoman szólva sem váltották be a hozzájuk fűzött reményeket, ám a vezetőedző foggal-körömmel ragaszkodott hozzájuk. Az utolsó cseppet a pohárban Sator nyilatkozata jelentette - a Graztól elszenvedett hazai 4-0-s vereséget követően -, amikor a tréner szó szerint ezt mondta:

„Ezek a játékosok vagy nem dolgoznak jól, vagy csak ennyit tudnak.”

A klubvezetők alaposan felháborodtak ezen, hiszen Ted Sator a saját munkájáról, esetleges hibáiról egy szót sem beszélt sem ekkor, sem korábban, és szerintük nem szerencsés, ha egy nehéz helyzetben lévő csapat tagjait a nyilvánosság előtt ostoroz a mester – önmaga felelősségét számításon kívül hagyva. Mindez persze a kulisszák mögött zajlott, kifelé ilyen jellegű gondokról senki sem beszélt…

A viszonyon tovább rontott, hogy a menedzsment megelégelte a katasztrofális mutatókkal rendelkező kanadai védő, Blake Forsyth teljesítményét, s bár Ted Sator minden követ megmozgatott annak érdekében, hogy a korongos maradhasson a Volánnál, a vezetők azonnali hatállyal felbontották a szerződését. Ocskay Gábor szakosztály-igazgató felháborítónak nevezte Forsyth munkáját, ráadásul ő már az ötödik eltanácsolt légiós volt, hiszen még a nyáron váltak meg Todd Jacksontól, majd a két finn, Alanen és Yli-Junnila játékára sem tartottak igényt, míg Derek Couture az emlékezetes Salzburg elleni botrány és 12 meccses eltiltása után került körön kívülre.

Ted Sator vezetőedző ezzel kapcsolatban csak ennyit jegyzett meg:

„Szeretnék csak a munkámra koncentrálni, hiszen amíg esély van a nyolc közé jutásra, mi nem adjuk fel a harcot. A szezon végén lejár az egy plusz egy évre szóló szerződésem, le kell ülni a vezetőkkel tárgyalni, így a folytatásról most még nem mondhatok semmit.”

Közel sem biztos tehát, hogy idén is ki kell váltani a Sator-család két macskájának az útlevelet, mert ezek után nem lenne meglepetés, ha a következő EBEL-szezont új trénerrel kezdené meg az Alba Volán. Persze, van még vissza kilenc mérkőzés az alapszakaszból, s ebből hatszor hazai környezetben játszanak a fehérváriak – köztük a Ljubljana, Graz, Innsbruck trió ellen -, ami után csodát tehet az NHL-ben már a rájátszást kivívó Ted Sator.

Kérdés, ilyen körülmények között kiben – miben – bízhat?
 
AJÁNLOTT OLDALAK
 » love.hu
 » ingatlanok.hu
 » book.hu
 » Utasbiztosítás a Biztosítók.hu-n
 » biztositok.hu
 » data.hu