Ocskay Gábor: Elkényeztettük magunkat

Szerző: shLétrehozva: 2008. november 28. 14:06
„Talán nem volt reális a rajt, kissé elkényeztettük magunkat és a szurkolókat a szezon elején” – értékelte a SportHirado.hu-nak adott interjújában Ocskay Gábor az osztrák élvonalbeli jégkorong-bajnokságban szereplő Alba Volán eddigi teljesítményét. Az eleinte az élmezőnyben tartózkodó, majd az olimpiai előselejtező óta sorozatban nyolc vereséget elszenvedő együttes gyengélkedésének hátterében a fáradtságot és a sorozatos eltiltásokat látja a magyar játékos. Hozzátette, a Salzburg elleni találkozó után kapott pénzbüntetés jogtalan volt és a csapategységgel sincs probléma.


- Kitűnő rajtot vett az Alba Volán az EBEL-ben, azonban az olimpiai előselejtező óta sorozatban nyolc vereséget szenvedett a csapat. Mi áll a gyengélkedés hátterében?

 

- Az előselejtező után úgy éreztük, mintha kihúzták volna belőlünk a fullánkot. Alig ért véget a torna, máris folytattuk szereplésünket az osztrák ligában, egyértelmű volt, hogy fáradtak voltunk a bajnoki találkozókon. Mindezt eltiltások egész sora tetőzte, volt olyan mérkőzés, ahova alig 15-en utaztunk el.

 

- Hogyan éli meg a csapat a sikerek elmaradását?

 

- A kudarcok nem jelentenek problémát, sőt még az sem, hogy sok a hiányzó. Nemrég pénzbüntetést kaptunk a Salzburg elleni mérkőzésen történtek miatt, ami egyébként jogtalan volt, ám ezzel is méginkább összekovácsolódtunk. Nincs probléma a csapategységgel.


- Az elmúlt három találkozón kétszer csak hosszabbításban maradtak alul, legutóbb ráadásul a címvédő, Vienna Capitalst szorongatták meg. Kifelé tartanak a gödörből?

 

- Mindenképpen. Szereztünk két értékes pontot, ami a mostani nehéz helyzetben remek eredmény, hiszen a légiósaink nem tudnak igazán hozzátenni játékunkhoz, kettejüket (Derek Couture és Ryan Bonni) éppen most tiltották el hosszú időre. A Vienna elleni mérkőzés erőviszonyairól pedig csak annyit, hogy a hazaiak tizennégy külföldi játékossal, mi pedig négy légióssal láptünk jégre.

 

- Reális a csapat tabellán jelenleg elfoglalt nyolcadik helye? Mit vártak az idény előtt?

 

- Úgy gondolom a szezon elején kicsit elkényztettük magunkat és a szurkolókat a dobogós-, sőt egy ideig a vezető hellyel. Talán nem volt teljesen reális az akkori állapot. Mi azt szeretnénk a csapatnál, hogy az alapszakasz végén, az 54. forduló után az első nyolc között végezzünk, ennek az elvárásnak pedig jelenleg megfelelünk.

 

- Következik a Graz, amely az Alba Volán mögött áll a táblázaton, jó alkalom lehet a rossz sorozat megtörésére.

 

- Én azt mondom, hogy a pontszerzés már jó eredmény lenne, mi csak úgy hívjuk ezeket az összecsapásokat, hogy négypontos mérkőzés, mivel mindkét együttesnek megvan az esélye a győzelemre.

 

- Térjünk vissza kicsit az október végi olimpiai előselejtezőre. Nyugodtan mondhatjuk, ismét bizonyított a csapat.

 

- Azt hiszem, a budapesti torna az áprilisban elért eredmény megkoronázása és ünneplése volt hazai közönség előtt. Az előzetes várakozásoknak megfelelően szerepeltünk és kétszer is megtöltöttük a Sportarénát, ami fantasztikus érzés. Hihetetlen mennyire népszerű lett Magyarországon a jégkorong.

 

 

 
AJÁNLOTT OLDALAK
 » love.hu
 » ingatlanok.hu
 » book.hu
 » Utasbiztosítás a Biztosítók.hu-n
 » biztositok.hu
 » data.hu