Nagy zakót kapott a Volán Szlovéniában

Szerző: shLétrehozva: 2009. január 20. 21:28
Csúnyán kikapott az Alba Volán együttese az osztrák élvonalbeli jégkorongliga (EBEL) 48. fordulójában. A székesfehérvári alakulat Szlovéniában, a Jesenice otthonában lépett jégre, és szenvedett 7-2-es vereséget. A magyar együttesnek egy percig sem volt esélye arra, hogy legyőzze a házigazdákat.


Hamar hátrányba került a Volán Jesenice otthonában, hiszen még két perc sem telt el, amikor Miha Rebolj megszerezte a vezetést a hazaiaknak. A gyorsan bekapott gól viszont sokkolta a fehérváriakat, és a harmad feléhez érve már kettő volt az Alba hátránya.

 

Történt ugyanis a nyolcadik percben, hogy Mitja Robar passza után Jean Philippe Pare is bevette Hetényi Zoltán kapuját. A játékrész hajrájára egy kis ideig úgy tűnt, magára talált a sereghajtó magyar alakulat, amikor előbb Horváth András szépített, majd az első gólt jegyző Reboljt kiszórták két percre. Így felcsillnat a remény a vendégek számára, hogy kiegyenlítsenek.

 

Azonban a szlovén együttes kisebb meglepetésre nehogy kivédekezte az emberhátrányt, de Conny Strömberg révén újabb gólt szerzett hét másodperccel a harmad vége előtt. Ez azonban nem volt elég, hiszen a pihenő után Anze Terlikhar találata nagyon nehéz helyzetbe hozta a fehérváriakat.

 

Ez a momentum aztán kissé elszabadította az indulatokat, hiszen a következő néhány percben hatan is kénytelenek voltak két percre elhagyni a jeget. Szerencsére ezután lenyugodtak a játékosok, és ez a Volánnak kedvezett, ugyanis Tóth Adrián gólja 4-2-re hozta fel a magyar csapatot.

 

Ez azonban csak pillanatnyi fellángolás volt, hiszen a záró felvonásban a hazai gárda esélyt sem adott Ted Sator legénységének, hiszen előbb Ales Kranjc, majd Anze Terlikar és Jean Philippe Pare talált újra Hetényi hálójába kialakítva ezzel a 7-2-es végeredményt.

 

EBEL, 48. FORDULÓ:
Red Bull Salzburg - HC TWK Innsbruck 2-1
EC Pasut VSV - Olimpija Ljubljana 6-3
HK Jesenice - Alba Volán SC 7-2
EV Vienna Capitals - EC Graz 99ers 5-0
EHC Liwest Linz - EC KAC 3-4
 
AJÁNLOTT OLDALAK
 » love.hu
 » ingatlanok.hu
 » book.hu
 » Utasbiztosítás a Biztosítók.hu-n
 » biztositok.hu
 » data.hu