Magyar otthona lehet a HC Csíkszeredának

Szerző: shLétrehozva: 2009. február 24. 10:44
A napokban Csíkszeredán vendégeskedik az Alba Volán együttese, immár a komplett felnőtt kerettel. A fehérváriak egy háromcsapatos nemzetközi tornán vesznek részt, ellenfelük a helyi HC és SC együttese lesz, amely a román bajnokságban és a MOL Ligában is városi belügyként kezeli, illetve már kezelte a végső győzelem kérdését. Az Alba Volán a közös magyar-román bajnokságban nem az első csapatával vett részt, viszont ha a csíkiak terve szerint alakulnak a dolgok, akkor hamarosan tétmérkőzésen is megütközhetnek: a HC ugyanis az EBEL-be, az osztrák bajnokságba pályázik.


Nagyszerűn szezont fut a mindössze négy évvel ezelőtt életre hívott HC Csíkszereda, hiszen aranyérmet szereztek a MOL Ligában, és a román fináléban is favoritnak számítanak, de emellett több nemzetközi tornát is nyertek a közelmúltban. Mindössze a Román Kupában maradtak el a várakozásoktól: ott bronzérmesek lettek. Adja magát az ötlet: kinőtték a kereteket, a szakmai fejlődés érdekében továbblépésen kell gondolkodniuk. Mint pár éve az Alba Volánnak, amely tulajdonképpen rangos ellenfél nélkül maradt az Interligában, így szakmailag is ellehetetlenülni látszott, a színvonal visszaesésese pedig automatikusan magával vonzotta volna a nézők és így a szponzorok távozását. A fehérváriak előre menekültek: immár két szezont húztak le a nívós osztrák élvonalban.

Ott, ahová a HC Csíkszereda is pályázik. Részükről ugyanis már megszületett az elhatározás, erről Kurkó János György, a HC Csíkszereda fő támogatója nyilatkozott, mondván: eljött az idő, az osztrák illetékeseket már tájékoztatták is az elképzeléseikről.

„Elsősorban magunknak kell bizonyítanunk újabb és újabb Mol Liga-győzelmekkel meg román bajnoki aranyakkal, hogy eljött az ideje az osztrák ligára kacsintgatni- mondta a sportvezető. - Ugyanakkor nem tagadom, vannak informális beszélgetések az EBEL illetékeseivel, ám a csatlakozás nem csak rajtunk, hanem a liga osztrák klubjainak hozzáállásán is múlik. A nagy távolság kétségkívül nem előny, bár nem okvetlenül kellene minden hazai mérkőzésünket Csíkszeredában lejátszani, átmehetnénk olykor Magyarországra is.”

A magyarországi utazás ellen kevesebbet aggályoskodtak az érintett osztrák klubok annak idején, amikor a fehérváriak beszálltak, attól viszont tartottak, hogy az Alba Volán vajon megüti-e az elvárt színvonalat, lehet-e ellenük olyan színvonalas mérkőzéseket játszani, amik a nézők és a szponzorok számára eladható. Lehetett, a fehérváriakat befogadták, ők készülnek a harmadik idényre, viszont a csíkiak esetleges belépésével páratlan számú lenne a most tízcsapatos bajnokság. Ami jelen esetben nem szól közeljövőbeli részvételük mellett, természetesen nem kizárólagos akadály ez sem, és lehet: az EBEL-vezetők tarsolyában van egy tizenkettedik együttes is.

 
AJÁNLOTT OLDALAK
 » love.hu
 » ingatlanok.hu
 » book.hu
 » Utasbiztosítás a Biztosítók.hu-n
 » biztositok.hu
 » data.hu