Hiába nyert a Dab, elődöntős a Stars

Szerző: shLétrehozva: 2009. január 21. 10:06
A találkozó előtt még úgy készült a két jégkorongcsapat, a Dab.Docler és az NZ Stars, hogy nem kicsi tétje is van számukra a keddi, dunaújvárosi találkozónak, hiszen a két gárda versenyt futott egymással a MOL Liga egyetlen, még kiadó helyéért. Azonban minden számolgatás értelmét vesztette: a dunaújvárosiak egy fellebbezés kapcsán elköszöntek három, számukra igen fontos ponttól.


A dunaújvárosiak győzelmükkel elvben megelőzték a tabellán riválisukat, ellenfelüknek, velük szemben, még adott egy mérkőzés pontjai számának növelésére.

 

Az ominózus találkozó a HC Csíkszereda-Dab.Docler találkozó volt, amelyet a listavezető hazaiak 12-3-ra nyertek meg, de a dunaújvárosiak megóvták a találkozót. A döntés ellen a HC fellebbezett, amelynek helyt adott a Mol Liga végrehajtó bizottsága. A csíki klub képviselője elismerte:

 

„A mérkőzésen leadott nevezési lapot hibásan töltötte ki, és a mérkőzés jegyzőkönyvét figyelmetlenül írta alá. A végrehajtó bizottság a döntés meghozatalakor a mérkőzés versenybíróságának felelősségét is vizsgálta, és megállapította, hogy a helyzet kialakulásában a mérkőzés versenybíróságának hiányos feladatvégrehajtása is szerepet játszott. A Mol Liga végrehajtó bizottsága fentiek alapján hozta meg döntését, amely ellen fellebbezésnek nincs helye.” – olvasható az indoklás a honi szövetség honlapján.

 

Így a Stars csütörtöki mérkőzése, amelyen az elődöntőbeli részvételért játszott volna hazai pályán a HC Csíkszereda együttesével, immár tétnélküli alapszakasz-meccse degradálódott le. A káposztásmegyerieknek a kétpontos hátrány ledolgozásához mindenképpen győzniük kellett volna: hatvan perc alatt vagy túlórában, esetleg büntetőkkel.

 

Az elődöntőben az NZ Stars az alapszakaszt megnyerő HC Csíkszeredával találkozik, a másik ágon SC Csíkszereda-Újpest találkozókat rendeznek. A párharcok január 24-én kezdődnek, és két nyert mérkőzésig tartanak.

 
AJÁNLOTT OLDALAK
 » love.hu
 » ingatlanok.hu
 » book.hu
 » Utasbiztosítás a Biztosítók.hu-n
 » biztositok.hu
 » data.hu