A győzelem ellenére oda a rájátszás

Szerző: shLétrehozva: 2009. január 27. 21:05
Aaposan belekezdett az Alba Volán a Graz ellen, hiszen Palkovics góljával és Fekete duplájával már 3-0-ra is vezettek a fehérváriak az osztrák jégkorongbajnokság 51. fordulójában. Vaszjunyin visszahúzós gólja kiütést sejtetett, de aztán Ulmer dupljájával, és Herzog találatával a vendégek kis híján kiénekelték a sajot az Alba szájából, ám végül a hazaiak nagy csatában győztek 4-3-ra.


JÉGKORONG, EBEL, 51. FORDULÓ:
ALBA VOLÁN – GRAZ 99ERS 4-3 (2-0, 2-1, 0-2)
Székesfehérvár, 3000 néző.
ALBA VOLÁN: Hetényi (kapus) – Tokaji, Horváth A. (1), Palkovics 1, Ocskay, Sofron (1), Bonni, Byström (1), Martz (1), Kovács Cs., Fekete 2, Martens, Jobb, Benk, Nagy G., Hegyi, Ondrejcik, Maklári, Fodor, Tóth A., Vaszjunyin 1. Vezetőedző: Ted Sator.
GRAZ: Charpentier (kapus) – Kuiper, Motherwell, Brown, Ulmer 2, Riddle, Jakobsen, Klimbacher, Herzog 1, Iob (1), Lange, Mattie, Cullen, Stuart, Brunnegger, Kleinheinz, Kraxner (2), Dinhopel. Vezetőedző: Bill Gilligen.
Kiállítás:14 ill. 12 perc
TOVÁBBI EREDMÉNYEK:
  • Vienna-Klagenfurt 4-5 (2-1, 1-2, 1-2)
  • Innsbruck-Linz 3-2 (1-1, 0-1, 2-0)
  • Villach-Jesenice 6-2 (2-2, 3-0, 1-0)
  • Ljubljana-Salzburg 3-4 (1-1, 1-0, 1-2, 0-1-h.u.)


Az utolsó szalmaszál: a találkozó előtt úgy állt az Alba Volán a bajnokságban, hogy mind a négy mérkőzését meg kellett volna nyernie az alapszakaszban ahhoz, hogy esélye legyen teljesíteni a bajnokság előtt kitűzött célt, vagyis a nyolc közé jutást. Ehhez persze a fehérváriakat hét ponttal megelőző Innsbrucknak ki kellett volna kapnia a hátralévő meccseken, de ne szaladjunk ennyire előre.


Az EBEL-ben mindössze két csapat van, amely ellen a rendes játékidőben nem győzött a Volán: a Graz és a Vienna Capitals ellen. Nos, Énekes Lajos másodedző nem kertelt a kezdés előtt, elárulta, hogy minden játékosnak az utolsó leheletéig kell küzdenie, amíg él a matematikai esély a rájátszásba kerülésre.

A kezdésre – amely előtt a Fehérváron 11 évet lehúzó, s nyolc bajnoki címet szerző 225-szeres válogatott Kangyal Balázs mezét ünnepélyes keretek között visszavonultatták – aligha lehetett panasza bárkinek is hazai oldalon, hiszen az utóbbi négy mérkőzésen még pontot sem szerző Palkovics Krisztián távolról tüzelt, amit Horváth András takarásában nem láthatott a Graz kapusa, így máris vezetett Ted Sator alakulata. Mindössze két perc telt el, s a háromezer néző újabb találatnak örülhetett: Fekete Dánielnek ugyan a korong lekezelésére is ügyelnie kellett, de miután átvette a pakkot, balról iszonyatos erővel bombázott a bal sarokba. Meglepte a Grazot a harcos játék, nyomokban sem hasonlítottak a vendégek az alapszakasz második felében mutatott formájukhoz.

Nem hagyott alább a Volán lendülete a folytatásban sem, Fekete egy érdekesen pattanó lövéssel növelte az előnyt, s hogy nem ütötte ki azonnal a fehérvári alakulat a Grazot, arról Ulmer gondoskodott, miután Martens hibájából a Szuper lázas betegsége miatt lehetőséghez jutó Hetényi lábai között lőtt a hálóba. A gól után feltámadt a Graz, a harmadot mégis Vaszjunyin parádés, s egyben pimasz gólja zárta.

A záró felvonásban kiengedtek a hazaiak, Hetényi rövid kivetődését Ulmer büntette, majd nem sokkal később Herzog gólja már izgalmasra alakította az összecsapást. Nyomott a Graz, de a hazaiak szíve a helyén volt, s minden játékos bizonyította: képes az utolsó leheletéig küzdeni a sikerért, a kitűzött célért, amit már nem érhetnek el a fehérváriak, hiszen az Innsbruck 3-2-re legyőzte a Linzet, ám a kilencedik hely még könnyedén meglehet...

EDZŐSZEMMEL:
Ted Sator, az Alba Volán vezetőedzője: - Örülök, hogy Hetényi Zoltán nagyszerűen védett, de ezen az estén nem csak ő, hanem az egész csapat kitett magáért. Nem tudom, hogy eddig miért nem tudtunk győzni a Graz ellen, de a lényeg, hogy most sikerült.
Bill Gilligen, a Graz vezetőedzője: - Csalódott vagyok, hiszen az utolsó harmadban esélyünk lett volna a pontszerzésre, de ezt a meccset az elején rontottuk el. Ekkora előnyt nem adhatunk ellenfelünknek.



 
AJÁNLOTT OLDALAK
 » love.hu
 » ingatlanok.hu
 » book.hu
 » Utasbiztosítás a Biztosítók.hu-n
 » biztositok.hu
 » data.hu