Csalt a Renault tavaly Szingapúrban?

Szerző: shLétrehozva: 2009. augusztus 30. 18:37
Nagy bajba kerülhet a Renault, miután a Globo brazil televíziós csatorna a Belga Nagydíj idején olyan összeállítást közölt, amely azt sugallja, Fernando Alonso sportszerűtlen csapatutasítás következményeként nyerte meg a Szingapúri Nagydíjat. A beszámoló szerint bizonyítékkal igazolható, hogy a francia istálló azt követelte Nelsinho Piquet-től, hogy a kétszeres világbajnok korai boxlátogatása után menjen az utcai pályát övező falnak.


A Renault-tól nemrég menesztett Piquet a 15. körben esett ki, autója alaposan megrongálódott, ezért beküldték a biztonsági autót. Ez jókor jött az első kiálláson percekkel korábban áteső Alonsónak, aki ezzel „rátapadt” a legjobbakra, majd a 33. körben az élre állt, végül simán győzött. Pedig a szezon addigi futamain a spanyol ász még a dobogóra sem állt, ráadásul Szingapúrban csak a 15. helyről rajtolhatott.


A Globo TV most azt állítja, bizonyítani tudja, a Renault boxából utasították Piquet-t a gyors kiesésre, hogy ezzel hozza kedvező helyzetbe márkatársát. Reginaldo Leme újságíró gyűjtötte össze a bizonyítékokat, amelyet vasárnap tárt a nagyvilág elé.

A legfrisseb hírek szerint a Nemzetközi Automobil-szövetség már megindította vizsgálatát az ügyben.

 
AJÁNLOTT OLDALAK
 » love.hu
 » ingatlanok.hu
 » book.hu
 » Utasbiztosítás a Biztosítók.hu-n
 » biztositok.hu
 » data.hu