Schumi nem tudja, mi lesz Valencia után

Szerző: shLétrehozva: 2009. augusztus 12. 16:34
Michael Schumacher ugyan kedden lemondta a szereplést a 60. Formula-1-es világbajnokság Európai Nagydíján, de a Ferrari még mindig számol a visszatérésével. Luca Di Montezemolo elnök ugyanis minden erejével azon dolgozik, hogy meggyőzze a többi csapatot, jövőre három autót indíthassanak a futamokon. Ha megvalósul a Ferrari első számú vezetőjének elképzelése, akkor a hétszeres világbajnoké lenne a maranellóiak egyik kocsija! Schumi azonban szerdán még nyitva hagyta a visszatérés lehetőségét, állítása szerint nem döntött arról, hogy a valenciai futam után a belgiumi Spában vagy az olaszországi Monzában beül-e Felipe Massa, illetve a Spanyolországban beugró Luca Badoer helyére.


Bő másfél hétig tartott a Schumi-őrület a száguldó cirkuszban, mindenki azt latolgatta, mire lesz képes a Magyar Nagydíjon súlyos balesetet szenvedő Felipe Massa helyettesként. Sokan még a győzelmét sem tartották kizártnak, noha a Ferrari idén egyszer sem nyert, így a német legenda esélyei sem voltak kimagaslóak. Az elmúlt napokban azonban már az aggódás vette át a helyét a szurkolók szívében, kedden pedig kiderült, a februári motoros balesetben olyan nyaksérülést szenvedett a klasszis, amely miatt nem indulhat a nyári szünet utáni első F-1-es nagydíjon.


Luca Di Montezemolo azonban nem adja fel, bízik abban, látja még futamon a Ferrari történelmi alakját.

„Negyven éves, de még mindig egy másik bolygóhoz tartozik, ha a versenyzésről van szó. Sokkal jobban szeretem az érett bajnokokat, mint a középszerű versenyzőket, még ha azok fiatalok is. Hatalmas impulzusokra lenne szüksége a cirkuszunknak” – jelentette ki Montezemolo a La Stampa című napilapban.


A Ferrari-elnök már korábban is megemlítette, hosszabb távon is számítana Schumi szolgálataira, ezt most meg is ismételte. Ötlete egyelőre vágyálom, de biztosak lehetünk abban, jelentős erőket mozgósított a lobbizásra…


„Addig folytatjuk a küzdelmet, amíg nem érjük el, hogy minden csapatnak joga legyen a harmadik autó szerepeltetésére a következő szezonban. Nagy örömmel adnám az egyiket Michael kezébe. A BMW kivonul, erről nem is kell sokat beszélni, de annál több a dolgunk, amit el szeretnénk végezni. Jó lenne, ha a McLaren és a Renault is indíthatna harmadik kocsit, ez sokkal jobb ötletnek minősülne, mint egy akármilyen csapat felvétele az F-1-be” – tette hozzá Montezemolo.

A Ferrari-főnök egyébként azt is elárulta, nehezen tér magához, csalódott amiatt, hogy Michael Schumacher mégsem indul Valenciában.

„Az orvosok találtak valamit, amely még mindig nem működik megfelelően. Jobb, ha nem kockáztatunk. Februárban kisebb motorbalesete volt és a mugellói első körök alatt ismét érezte, valami nincs rendben. Nem viccelhetünk az egészségünkkel”.

A hétszeres világbajnok szerdán Genfben tartott sajtótájékoztatót, amelyen meglehetősen homályos képet festett sportolói jövőjéről. Állítása szerint nem döntött arról, hogy a valenciai futam után beül-e Felipe Massa, illetve a Spanyolországban beugró Luca Badoer helyére.


„A spekuláció természetes része ennek a sportágnak. Sok embernek van véleménye és gondolata, de most azt kell tényként kezelni, hogy csalódott vagyok. Nem csinálhatom azt, amit szerettem volna – kezdte Michael Schumacher. Elképzelhetik, hogy mekkora csalódást érzek, hogy mégsem készülhetek fel tökéletesen a versenyre. Ennek ellenére is szurkolok a csapatnak és mindenki másnak”.

Schumi ismét elmondta, hogy nagyon komolyan vette a fizikai felkészülést, mindent megtett azért, hogy indulhasson az Európai Nagydíjon.

„Az elejétől kezdve úgy beszéltünk erről a Ferrarival, hogy csak akkor versenyzek, ha tökéletesen készen állok a megméretésre. Szomorú, hogy végül mégsem teljesítem a célkitűzést – mondta a legenda, majd kitért Badoerre. – Luca jó barátom. Az elmúlt években rengeteget dolgozott azért, hogy felkészüljön egy ilyen lehetőségre. Nem ült ölbe tett kézzel, ő is keményen dolgozott Felipe balesete után. Teljesen kézenfekvő, hogy edzette erőnlétét, hiszen folyamatosan azt mondtam, csak akkor indulok, ha rendben lesz minden. Igaz, hogy régóta nem indult futamon, de ő is igazi versenyző, aki megőrizte harci szellemét”.

 
AJÁNLOTT OLDALAK
 » love.hu
 » ingatlanok.hu
 » book.hu
 » Utasbiztosítás a Biztosítók.hu-n
 » biztositok.hu
 » data.hu