Pánik: milliókat költ a Ferrari és a BMW

Szerző: shLétrehozva: 2009. április 6. 18:02
Sajtóértesülések szerint több eddigi élcsapatnál is kiverte a biztosítékot a 60. Formula-1-es világbajnokság eddigi két futama: a Ferrari 20 millió eurót szán a következő hetekben a teljes megújulásra és a McLarennél is több milliót különítettek el arra, hogy Lewis Hamilton végre címvédőhöz méltó autóval szerepelhessen. A szezon előtt még az összetett verseny megnyerésére is esélyesnek tartott, pont nélkül álló Robert Kubica pedig az ötödik versenyen, az európai szezonnyitónak számító Spanyol Nagydíjon versenyezhet majd először azzal az új autóval, amely már tartalmazza majd az energiaátalakító KERS-rendszert.


Az összetettben tavaly második Felipe Massa szerint a Ferrarinak szinte a nulláról kell kezdenie a „feltámadást”, lassú és nem igazán megbízható az új autó, ráadásul a csapat döntései sem megfelelőek. A brazil versenyző szombaton a malajziai időmérőn be sem jutott a második körbe, mert a legfőbb döntéshozók azt gondolták, ideje bőven elég lesz a továbbkerüléshez. Az etap végén pedig már nem maradt idő a javulásra.

„Természetesen nem volt jó hétvégénk, immár sorozatban másodszor – ismerte el Stefano Domenicali, a Ferrari csapatfőnöke. – Azonnal cselekednünk kell. Minden embernek meg van a felelőssége, ezt vállalni kell, bármely pontról is vizsgáljuk a történteket. A menedzsmentet is érinti. Elfogadhatatlan az eddigi szereplés, nem is fogadjuk el az eredménytelenséget”.

Tény, vasárnap is pocsék döntéssel hívta fel magára a figyelmet a Ferrari: Kimi Räikkönen ugyanis akkor kapott extrémvízes-abroncsokat, amikor még nem szakadt az eső Szepangban. Így a 2007-es világbajnok esélyei percek alatt a nullára redukálódtak, így a futam félbeszakítása idején már nem is volt versenyben. Az viszont furcsának hatott, hogy a kényszerszünet alatt jégkrémet majszolgatott, arcán nyoma sem volt a csalódottságnak.

A McLarennél sem rózsásabb a helyzet, Melbourne után ugyanis belső vihar támadt Lewis Hamilton kizárása okán. A világbajnok szerint hazugságra bírta rá a csapatvezetés, de az „ellenoldal” sem maradt csendben, megbízhatatlannak bélyegezte a nemrég még ünnepelt „csodafiút”. Dave Ryan sportigazgatónak távoznia kell a botrány miatt, de nyilvánvalónak tűnik, ha az eredmények nem javulnak, akkor a világbajnoki címvédő helye is meginoghat. Mindenesetre Wokingban most többmilliót különítettek el az autó gyorsítására, de kétséges, mennyire lesz sikeres a beavatkozás, lévén a szezon végéig tilos a tesztelés.

A BMW ugyan vasárnap ünnepelhetett Nick Heidfeld második helye után, de Robert Kubica ismét pont nélkül zárt. Ausztráliában még Sebastian Vettel manőverét okolhatta, de Malajziában már az autó mondott csődöt, noha tavaly egyszer sem kellett hasonló kudarcot megélnie. A legfrissebb varsói hírek szerint a csapat most a magas lengyel versenyző kocsijának „fogyókúráját” írta elő, hogy a május elején sorra kerülő első európai futamon, Barcelonában már Kubica gépébe is beszerelhessék a teljesítménynövelő KERS-t.




 
AJÁNLOTT OLDALAK
 » love.hu
 » ingatlanok.hu
 » book.hu
 » Utasbiztosítás a Biztosítók.hu-n
 » biztositok.hu
 » data.hu