Massa már ki is próbálta az új Ferrarit

Szerző: shLétrehozva: 2009. január 12. 09:03
Hetvenegy nappal a drámai körülménye között befejeződött Brazil Nagydíj után elkezdődött a 2009-es Formula-1-es szezon, legalábbis egyfajta bemutatkozásnak tekinthetjük a Ferrari idei autójának a leleplezését. Az F60 ködjelű géptől várják Maranellóban az egyéni világbajnoki cím visszaszerzését: az első próbaköröket már meg is tette a tavalyi ezüstérmes, vagyis a brazil Felipe Massa.


KÉPGALÉRIA AZ IDEI FERRARIRÓL!

 

KÉPGALÉRIA A 2008-AS SZEZONRÓL!

 

VIDEÓ A 2009-ES AUTÓ LELEPLEZÉSÉRŐL

 

VIDEÓN A FERRARI EDDIGI VILÁGBAJNOKAI

 

A száguldó cirkusz történetének legeredményesebb csapata az elmúlt években is sikert-sikerre halmozott, de csak a konstruktőrök között tarolt, kisebb-nagyobb fölénnyel. Az elmúlt évtizedben nyolc végső siker jelezte a Ferrari erejét, 2005-2006-ban ugyanis a Renault happolta el a címeket.

 

 

www.f1-live.com

 

 

A pilóták között is mindig főszerepet játszott az olasz szupercsapat, ennek fényében azonban kissé meglepő, hogy 2004 óta csak egyszer jött össze az elsőség. Tavalyelőtt Kimi Räikkönen ünnepelhetett, egy pontos különbséggel előzte meg Lewis Hamiltont és Fernando Alonsót. A legutóbbi szezonban fordult a kocka, Massa egy egységgel maradt el a McLaren brit klasszisától.

 

FELIPE MASSA MÁR MEG IS ISMERKEDETT AZ ÚJ FERRARIVAL:
Felipe Massa hétfőn délelőtt 10:35-kor tette meg az első kört az F60-assal a mugellói aszfaltcsíkon. Húsz perc múlva újabb teljes kört rótt le a brazil, aki nem is palástolta, mennyire izgatott voltaz "első ismerkedés" alkalmával. A Ferrari öt teszttel is készül a melbourni F1-es szezonnyitóra, többek között Portimaóban, Bahreinben, Jerezben és Barcelonában is gyakorolnak majd.
„Évről-évre erősebbnek érzem magam. Hat év tapasztalatával lettem gazdagabb, rutinosabb is lettem, főleg az elmúlt szezon után, amikor nagyon nehéz világbajnokságot zártam. Ennek alapján is készen állok az új idényre. Most még nehéz lenne megmondani, melyik autó lesz a legnagyobb ellenfelünk. Azt várjuk, hogy a McLaren rendkívül versenyképes lesz, de lehet, hogy a BMW is. Utóbbi csapat nagyon keményen dolgozik, tavaly sokat fejlődött. A Renault is beleszólhat az elsőség kérdésébe. Picit meglepett, hogy milyen kicsi az új autónk, az elmúlt tíz évben nagyobbakhoz szoktam. De roppant takarosnak tűnik, remélem, olyan gyors is lesz, mint a korábbiak.”

 

FELIPE MASSA MÁR AZ F60 VOLÁNJÁNÁL!



 

 

Az interlagosi futam óta rengeteget nyilatkoztak a Ferrari illetékesei, akik mindig hangsúlyozták: ideiglenesen „engedték át” az 1-es rajtszámot Hamiltonnak. Tény, a Ferrari szinte mindig a legnagyobb esélyesek közé tartozik, a 2009-es tippek ideje azonban még nem jött el. Tavaly ugyanis a Nemzetközi Automobil-szövetség drasztikus szabályváltoztatásokról döntött, egyelőre pedig még egyik istálló sem próbálta ki éles teszten az új törvényeknek megfelelő kocsikat.

 

A slick-gumik visszatérése, a fékezésből eredő energiát visszaforgató KERS-rendszer, a háromfutamos motorszabály is új erősorrendet alakíthat ki. Azt sem tudhatjuk, hogy a 2008-ban szenvedő Räikkönen visszatér-e a sikerek útjára, vagy világbajnoki címe egyszeri királyság volt. Massának pedig kettős teherrel kell megbirkóznia, hiszen nyilván még élénken élnek a drámai brazíliai befejezés emlékei. Az sem lesz könnyű feladat, hogy bizonyítania kell, végleg élversenyző lett, nem csak kiváló autója okán került a világbajnoki cím közelébe.

KIMI RäIKKÖNEN VÉLEMÉNYE:
„A legutóbbi szezonomban nem sikerült teljesítenem az elvárásaimat. De ez már a múlt, idén újra harcba indulok a sikerekért. Természetesen, nagy kérdés, hogy elég gyors lesz-e az autónk, mert sokat változtak a szabályok. De most még magabiztosak vagyunk, hisszük, jó lesz a kocsink, a következő hetekben pedig a többiek felkészültségéről is képet kapunk. Egyértelmű, meg akarjuk nyerni a világbajnokságot!”

Utóbbi kérdésekre majd csak a március végén rajtoló versenyszezonban kapunk választ, de a Ferrari január 12-i prezentációjával már elkezdődött az előidény, mostantól sorban jönnek az újabb leleplezések, valamint a téli tesztek.

 

 
AJÁNLOTT OLDALAK
 » love.hu
 » ingatlanok.hu
 » book.hu
 » Utasbiztosítás a Biztosítók.hu-n
 » biztositok.hu
 » data.hu