Alonso óva int az elbizakodottságtól

Szerző: shLétrehozva: 2010. március 24. 14:58
Gőzerővel készül a Ferrari a 61. Formula-1-es világbajnokság hétvégi Ausztrál Nagydíjára, de szó sincs arról, hogy Maranellóban „elszálltak” volna a szezonnyitó bahreini futamon aratott kettős győzelemtől. Sőt, éppen ellenkezőleg! A kétszeres világbajnok Fernando Alonso és a csapat vezére, Luca di Montezemolo is nyugalomra és óvatosságra inti a szurkolókat.


Fotó: Reuters

A SPORTHIRADO.HU VASÁRNAP 8 ÓRÁTÓL ÉLŐBEN SZÁMOL BE AZ AUSZTRÁL NAGYDÍJ ESEMÉNYEIRŐL!!!

Pedig Sebastian Vettel autójának műszaki problémája okot adott az olasz istállónak az ünneplésre, lévén ennél tökéletesebben nem is kezdhetett volna a maranellói csapat. A sokáig vezető német klasszis visszaesése után Alonso diadalmaskodott Felipe Massa előtt, régóta várt boldogságot okozva a szurkolóknak.

„Növelte a magabiztosságunkat a szahíri kettős győzelem, csodálatos eredményt hozott az elképesztően kemény téli munka. A pályán és a gyárban is remek munkát végeztünk, de most sem vehetünk semmit biztosra” – jelentette ki a Renault-tól szerződtetett spanyol ász.

Reuters
  Fotó: Reuters


SZAVAZÁS EREDMÉNYE
Szerinted ki nyeri az F-1-es Ausztrál Nagydíjat?
Fernando Alonso 26.5%
 
Felipe Massa 10.2%
 
Lewis Hamilton 26.3%
 
Jenson Button 0.7%
 
Michael Schumacher 10.6%
 
Nico Rosberg 2.2%
 
Sebastian Vettel 20.1%
 
Mark Webber 0.7%
 
Robert Kubica 0.5%
 
Rubens Barrichello 0.4%
 
Más 1.8%
 

Alonso tavaly futamgyőzelem nélkül maradt, vagyis ő is kiéhezett már a sikerre. Az optimistább drukkerek máris arról beszélnek, hogy az év végén harmadszor is világbajnok lesz, de az érintett szeretné visszafogni a túlzott lelkesedést.

„Maradjunk csak a realitások talaján, őrizzük meg a nyugalmunkat, ne veszítsük el koncentrációnkat. Melbourne-ben ismét alaphelyzetből indulunk. Semmit sem változott a véleményem: négy csapat nyolc versenyzője harcol majd a győzelemért. Mindent ki kell adnunk magunkból, hogy ismét a többiek előtt maradjunk” – szögezte le Alonso.

A bahreini verseny után pilóta és szurkoló is arra panaszkodott, hogy unalomba fulladt a kevés izgalmat hozó futam. Sokan már-már azonnali szabályváltoztatásokat sürgetnek, de a kétszeres világbajnok nem osztja ezeket a nézeteket.

„Többen is forró fejjel mondták el véleményüket, szinte még le sem intették a futamot, amikor máris hallhattuk a bírálatokat. Az igaz, hogy nem volt túl látványos a szahíri verseny, habár nekünk, Ferraristáknak éppen elég élményt nyújtott. Most azonban még korai lenne az alaposabb véleményalkotás, várnunk kell még néhány hétig” – jelentette ki a spanyol fenomén.

Fernando Alonso főnöke, Luca di Montezemolo szintén úgy gondolja, hogy nincs értelme az elsietett módosításoknak, sőt pilótájához hasonlóan beszélt a Ferrari hétvégi esélyeiről is.

„Hatalmas alázatossággal készülünk, tudjuk, hogy mit kell tennünk. Még számos területen kell javulnunk, az autó teljesítménye és megbízhatósága sem tökéletes. Nagyon fontos, hogy realisták maradjunk!”

A maranellóiak vezére szerint sorsdöntő lesz a szombati időmérő eredménye, mert a melbourne-ihez hasonló városi pályákon a rajtsorrend nagyban meghatározza a későbbi végeredményt is.

KAPCSOLÓDÓ CIKKÜNK
Vettel: Ne beszéljünk még az előnyünkről
A bahreini „baki” ellenére a szakértők és a szurkolók nagy része is úgy érzi, a topcsapatok közül a Red Bull készült fel a legjobban a 61. Formula-1-es világbajnokságra, autója még a Ferrari, a Mercedes és a McLaren idei...
Tovább a teljes cikkhez »

KAPCSOLÓDÓ CIKKÜNK
„Jobbak leszünk az Ausztrál Nagydíjon!”
Az időmérőn és a futamon is simán kikapott csapattárstól, a tavalyelőtt világbajnok Lewis Hamiltontól, végül nyolcadik lett a szezonnyitó Bahreini Nagydíjon, de nem csügged az összetett verseny tavalyi győztese. Jenson Button...
Tovább a teljes cikkhez »

KAPCSOLÓDÓ CIKKÜNK
Zúgolódás az unalmas F-1-es rajt után
Videó! „A Formula-1 minden eddiginél kiegyenlítettebb, izgalmasabb és közönségszórakoztatóbb lesz" - ilyen és ehhez hasonló kijelentések repkedtek a levegőben a 2009-es szezon után, amikor bejelentették a sorozat szabályainak...
Tovább a teljes cikkhez »

 
AJÁNLOTT OLDALAK
 » love.hu
 » ingatlanok.hu
 » book.hu
 » Utasbiztosítás a Biztosítók.hu-n
 » biztositok.hu
 » data.hu